От х:

Днес в x:

Huawei задмина Apple по продажби на смартфони

Huawei е вторият най-голям производител на смартфони в света, след като компанията е успяла да продаде повече от устройства от Apple през 2019 г.

Това съобщиха агенциите Canalys, Strategy Analytics и Counterpoint Research, като според техни изчисления китайският телекомуникационен гигант е продал около 240 милиона смартфони през изминалата година.

60% от тези продажби идват от Китай, където отсъствието на Google приложения не е от значение за потребителите, какъвто е случаят на запад.

Това е ръст от 17% спрямо 2018 г., който щеше да е още по-голям, ако правителството на Доналд Тръмп не бе наложило търговски рестрикции върху партньорствата на американски компании с Huawei, казват от Canalys.

В последната четвърт на 2019 г. Apple е била компанията с най-много продажби на телефони, достигайки малко над 70 милиона продадени устройства, като общата бройка на продажбите за цялата година е малко под 200 милиона.

Samsung обаче продължава да има комфортна преднина пред конкурентите си с почти 300 милиона продажби.

От Counterpoint Research предвиждат, че Huawei ще продължи да расте въпреки наложените забрани, но е възможно да поеме голям удар в основния си пазар заради икономическите ефекти на разпростиращия се коронавирус.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини