От х:

Днес в x:

Кобрата поискал 7 милиона долара за мач с Джошуа

Кубрат Пулев и неговите агенти са поискали хонорар, близък до този на Анди Руис, за мача с Антъни Джошуа за титлата на IBF.

Това разкриха пред “България днес” запознати с преговорите. В първия мач срещу Ей Джей мексиканецът получи твърди 7 млн. долара, докато този на Джошуа беше в пъти повече. За сравнение, за мача с Владимир Кличко Кобрата получи хонорар в размер на едва 1,4 млн. долара.

Промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, не е склонен да извади подобна сума и за това се смята, че почти сигурно огранизаторът на мача ще бъде излъчен на търг.

Преговорите между двете страни продължават вече месец, като днес изтича първоначалният срок, в който мениджърите трябваше да си стигнат ръцете. Те обаче поискаха нова отсрочка и IBF им разреши да продължат преговорите до 14 февруари.

Спънка пред преговорите са именно финансовите претенции на Кубрат Пулев, както и мястото за провеждане на двубоя. Българинът предлага за домакин турския мегаполис Истанбул, докато Антъни Джошуа настоява да се бие във Великобритания.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини