От х:

Днес в x:

Президентството и Гешев разменят позиции през медиите

Внушенията, че президентът е наредил да се смачка проверка на антикорупционната комисия, са манипулативни и не отговарят на истината" - това заяви прессекретариатът на държавния глава в разпространена до медиите позиция във връзка с днешния коментар на главния прокурор Иван Гешев.

"Не може главният прокурор да бъде привикван с есемеси от едно лице, вероятно същия Митко, на когото вероятно президентът Радев е казал да смачка проверката на антикорупционната комисия по отношение на съпругата му", заяви Гешев по-рано днес пред журналисти.

Опитът на главния секретар на президента да се свърже с главния прокурор няма отношение към внесеното от прокуратурата искане за тълкуване на разпоредбата от конституцията, която се отнася до имунитета на държавния глава. За действията на прокуратурата президентската институция научи от медиите впоследствие, се казва в съобщението от президентството. В понеделник Гешев ангажира Конституционния съд с тълкуване на тези конституционни норми.

В съобщението от президентството се уточнява, че отправената покана към главния прокурор за среща с президента Румен Радев е за предоставяне на информация за поредния шпионски скандал преди годишната пресконференция на президента, която се състоя във вторник.

В сряда прокуратурата съобщи, че преустановява всякакви контакти с президентството освен официалната писмена кореспонденция до произнасяне на Конституционния съд.

В публичните си изявления след внасяне на питането в КС главният прокурор обясни това свое действие с евентуални данни, че президентът бил участвал в извършване на престъпление, и образувано досъдебно производство, което се водело срещу него. Ден по-късно прокуратурата оповести записи, направени със специални разузнавателни средства, на разговор между двама души, за единия от които твърди, че е "неустановен с категоричност мъж, който вероятно е президентът".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ha
    hacker
    3 0
    17:39, 30 яну 2020
    Гербаджиите побесняха, че президента огласява далаверите им.

Още новини

Последни новини