От х:

Днес в x:

Автосалонът във Франкфурт вече е история…

Автомобилните изложения (или по-скоро големите такива) изживяват криза. Посетителите намаляват, а големите разходи принуждават не една и две автомобилни фирми да отказват участия на подобни форуми и да търсят алтернатива за показване на новостите си.

Първата жертва на тази тенденция стана автомобилното изложение в Детройт, което вече ще се провежда през лятото и ще е повече шоу, отколкото автосалон. Сега, в историята е наред да отиде автосалонът във Франкфурт. Мероприятието, което се провежда през година (редувайки се с Париж) вече няма да съществува.

Новината за закриването на франкфуртския автосалон бе официално обявена от организатора Verband der Automobilindustrie (VDA), който обяви официално, че шоу във финансовата столица на Германия вече няма да има.

Това, обаче, не е точно края на най-голямото изложение в Германия. Всъщност, от VDA търсят алтернативна локация за събитието. В обзора са градове като Берлин, Мюнхен, Хамбург, Щутгарт, Хановер и Кьолн, като последния има солиден опит с големи експозиции по темата.

Организаторите вече водят преговори с местните власти и изложбени центрове, като заявяват, че има много креативни предложения. И подчертават, че следващото издание на IAA ще бъде по-фокусирано към мобилността като цяло.

Новината не е особено добра за жителите и властите на Франкфурт, който град е домакин на автомобилното изложение от почти 70 години. Но все по-големият брой отказващи се изложители и намаляването на публиката си казват своето: миналата година събитието е привлякло 550 000 души, което е доста по-малко от 2017 година, когато са го посетили 810 000 и от рекордната 2015-та, когато в залите са влезли 931 000 посетители.

Източник: nauka.offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини