От х:

Днес в x:

Доц. Стойчо Стоев: Казусите за разследване на президента - изборът на ”Грипен” и обвинените в шпионаж руски дипломати

„Две са линиите, по които Прокуратурата би могла да се интересува по този казус – едната е изборът на самолети по време на служебното правителство, което Радев назначи и руските дипломати, които бяха обвинени в шпионаж“, заяви политологът Стойчо Стоев.

Доцент Стоев и социологът Андрей Райчев коментираха питането на главния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд за имунитета на президента.


„Не вярвам Прокуратурата просто ей така да пита“, поясни Стоев и обясни, че причините ще се разберат, когато главният прокурор сам ги съобщи.


От думите на Андрей Райчев от това искане става едно ясно – никой не е досегаем. „КС сега наистина много внимателно трябва да гледа казуса, защото президентът наистина е недосегаем“, каза той.


„България влиза в нов етап – да има силна Прокуратура и няма недосегаем човек. Пример е задържането на министър и по непонятни причини той дори още лежи в ареста“, заяви Райчев.


Относно това как ще приключи всичко това, Стойчо Стоев заяви, че случващото се е „горещ картоф“. „От всичко това ще последва една полемика“, смята той. Точно обратното обаче каза социологът. Според него няма нищо горещо в цялата работа.

Източник: frognews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    👤
    👤
    2 -1
    10:58, 28 яну 2020
    Гешеff отклонява общественото внимание от катастрофалното управление на *************.
Последни новини