От х:

Днес в x:

Учебният процес може да бъде преструктуриран заради грипната ваканция

Има възможност учебният процес да бъде преструктуриран, но във всички случаи ще има напрежение върху учителите и учениците. Това коментира по повод грипната ваканция, обявена на много места в страната просветният министър Красимир Вълчев. Той пристигна в района на Хасково днес. Визитата му започна с работна среща с преподаватели и директори в СУ "Св. Климент Охридски" в Симеоновград.

Без съмнение -ще бъдат пропуснати часове, отбеляза министър Вълчев. „ Но най-важно е здравето на децата, след като имаме прагови стойности на заболеваемостта. След грипната ваканция има два дни за оформяне на първия срок.“, добави той. И обясни по повод оформянето на оценките за първи срок, че в краен случай, ако се наложи, могат да бъдат използвани и първите няколко дни на втория срок, за да се проведат наложащите изпити и да се нанесат крайните оценки.

Министърът коментира и подписките от последната седмица около т.нар. „малка матура, а част от тях и с искане препитването след 4-ти клас да отпадне изобщо. Той посочи, че при 90 000 учители в системата е нормално да има различия в мненията. Министърът обаче е категоричен, че Националното външно оценяване е необходимо, за да анализира на съпостави база резултатите на учениците, както и самите училища да направят свой анализ.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Въ
    въпрос
    26 -2
    16:00, 27 яну 2020
    Попитайте учителите защо децата, които завършват 7-ми клас /за кола/ книжка/ не мога да си напишат правилно имената и адресите? и защо ги минават по-горен клас, при положение че са изцяло неграмотни?? Да създават едни неграмотни хора притежаващи дипломи? Гордеят ли се с това тези учители и директори, които ги подкрепя, за да имат повече бройки в училищата и съответно повече финанси??
    • Ня
      Няма смисъл
      5 -14
      17:40, 27 яну 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Въ
      Въпрос
      5 -2
      10:25, 28 яну 2020
      Основно образование се придобива след 8 клас! Хайде да се просветим, преди да пишем глупости.... ! Попитайте родителите, как възпитават децата си! Учителите не са виновни, че децата нямат най- елементарно възпитание!
    • Жа
      Жалко
      2 0
      14:56, 28 яну 2020
      Попитайте вашите учители по Български език, на какъв правопис и граматика са ви научили!
    • Въ
      Въпрос
      1 0
      11:20, 30 яну 2020
      Попитайте и вашите учители, на какви правила на Българския език са ви научили. Къде се поставя запетая и къде главна буква! Иначе е лесно да критикуваш...
  • 2
    Повече им пука за снимката - Те да се снимат с Министъра,
    Той да не изпусне мобилния телефон (хванал го е както мамуля на Боцко)
    отколкото за
    тъпите деца на още по-тъпата Рая :)))
  • 3
    Въ
    въпрос
    25 -13
    16:09, 27 яну 2020
    Моля някой учител да ми отговори? Не ви ли е срам да пишете 3-ки на деца, които даже не посещават часовете, на деца, които не могат да пишат грамотно. На деца, от които сте зависими, че ако не преминат - няма да останат и ще стоите без работа! Не ви ли е срам? Да, важно е да си запазите работата, но да ръсите обществото с такива полу-идиоти, които искат да имат книжки, да карат коли и после си купуват книжките, понеже не могат да учат и четат и помнят, и после убиват невинни хора, вашите деца дори? Важно е да имат дипломи за 7-ми клас, както учениците и учителите заявяват, но имат ли уменията? Най-елементарните, за четене и писане? НЕ, нямат ги. Какви сте вие? Убийци! Снабдявате тези неуки същества с дипломи, после си купуват книжки и убиват - ВАС и НАС! Разбирате ли??? Всичко е свързано, драги учители. И помнете - в началото беше словото!
    • Да
      Да, аз съм учител
      38 -3
      17:35, 27 яну 2020
      Учител съм и ме е срам, че съм принуден да пиша 3! Запознайте се с наредбата за приобщаващо образование и тогава критикувайте учителите! Просто сме принудени да пишем 3, защото в противен случай се пише една безмислена документация и в крайна сметка пак е 3!В близките 20-30 години не е имало ученик, повтарящ годината. А, съвсем друг е въпросът, че и родителите ги няма, прехвърлят отговорността на учителите! Ето за това липсват учители и все-повече ще липсват....
  • 4
    Ан
    Андреева
    16 -1
    16:44, 27 яну 2020
    Учителите в механото Хасково знаят колкото учениците си, та даже и по малко.Диктуват от оръфани тетрадки.
    • Ам
      Американски ХуйГолям
      2 -3
      18:15, 27 яну 2020
      Аз копирах неща които ги е измислил още Архимед :))
      Сглобката (допуските) или заварката могат да станат само по 1 начин - правилния ,
      а в Миг 23 модел 1967 има сачмени лагери по-малки от 1 стотинка:))
      ....
      Въпроса е как правилно да ги комбинираш тия неща, за да можеш да направиш нещо ново - и на народа му вика занаят :))
      ....
      То и в тефтерчето на Левски пише за 'чистата и свята република" , ама живеете в Мутристан :))
    • Ей
      Ей Фотева много си тъпа
      2 0
      15:17, 28 яну 2020
      Светла плашиш децата мари вещицо.
  • 5
    No
    Nostradamus
    9 -3
    17:28, 27 яну 2020
    Тая леля по средата ако ми падне... Ах, само какво и се пише...
  • 6
    Уч
    Учител
    12 -2
    18:51, 27 яну 2020
    Тоя така наречен министър защо дойде?Тоя калъф изобщо знаели по каква водеща до затъпяване на децата програма се учи.Само знае да подписва каквото му кажат.И най-добре да се прибира там откъдето е защото харчи нашите пари -на данъкоплатците.Велчев е поредната пионка на някой боклук такъв
  • 7
    Д-
    Д-р Новзардан
    13 -2
    19:19, 27 яну 2020
    Вълчев е една от калинките от правителството на премиера Калинчо където всички са калинки
Последни новини