От х:

Днес в x:

Първи поглед върху революционния Surface Duo на Microsoft

Microsoft разкри новото си устройство Surface Duo на хардуерното събитие на компанията през октомври. Устройството с два екрана включва два 5.6-инчови дисплея (1350 x 1800), които се сгъват в 8,3-инчов цялостен екран. Въпреки че видяхме много от самия хардуер на продукта през октомври, Microsoft не позволи на никого да използва в реална среда Аndroid софтуера и приложенията, които захранват Surface Duo. Това се промени тази седмица, след като фирмата публикува своя нов Android емулатор за разработчици.

Във видеото можете да видите как приложенията и вградените настройки на Android ще се отварят само на един дисплей в режим на цял екран. Microsoft дава избор на потребителя за начина, по който да използва двата дисплея и съветва разработчиците да започнат да тестват и оптимизират приложенията си, за да бъдат максимално съвместими с новата технология.

Докато приложенията и менютата за настройки се отварят във fullscreen, можете също да видите как други такива се закачат също на началния екран на Android в двата дисплея. След като дадено приложение се стартира, всички други стартирани такива се вливат веднага на противоположния дисплей, така че винаги имате достъп до отваряне на повече софтуерни единици. Диспечерът на задачите се показва само на един екран, което позволява на потребителите на Surface Duo да влачат и пускат приложения във втория.

Всички разработчици могат да изтеглят новия Android емулатор от Microsoft и да започнат да подготвят своите приложения. Той е оптимизиран за Surface Duo, а друг подобен емулатор ще бъде на разположение за Windows 10X следващия месец. Очакваме също Microsoft да детайлизира повече от плановете си, базирани на двойните екрани по време на конференцията за разработчици следващия месец или на Build през май.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини