От х:

Днес в x:

След като удариха градския автобусен транспорт с нелоялна конкуренция, шофьори на таксита подливат вода на междуселищния

След като удариха с нелоялна конкуренция градския транспорт в Кърджали и доведоха до ръба на банкрута фирмата- оператор, шофьори на таксита подливат вода и на междуселищния. Нежеланието на властите да се справят с такситата, които возят на договорка,а не на таксиметров апарат, води до там, че под заплаха са и автобусните превозвачи, не само по слабо натоварените линии, но и по оживените. Обикновено нелоялните таксиджии дебнат на автогарата. За такъв случай ни разказва нашата читателка Мюмюне Юсуф. Ето какво ни писа тя:  На автогарата  таксиджия превозва пътници на автобусна цена . Около близките населени места. Пред Автогара „Двадесет и първи век”-гр.Кърджали той предлага курсове до с.Пчеларово-за 2,50лв.,до с.Петелово-за 3лв.,до с.Николово-за 3,50лв;до  Хасково за  6лв. ,  до с.Черноочене- за 2,50лв,до с.Габрово -3,50 лв.,до с.Комунига – за 4 лв, и др. По закон той трябва да ги превозва на километър пробег, а не на стойността на автобусния билет. Той  си играе с хляба на автобусните превозвачи. На снимката се вижда колата на наглия таксиджия, който  даже работи с закрита-такси табела. А по закон трябва да е с открита табела.  Но тъй като е такси на всякъде може да спира,да стои да чака по спирките и пред автогарата ,да си качва където иска клиентите си.Вижда се,че на забранено място е спрял.Това означава че има някой зад гърба си ,разчита на някой. Направихме няколко опита да престане но без успех ,по неговите думи "'той е бил такси и е имал право на всякъде да спира,да чака,да качва,да сваля пътници.Законите не са важали за него ,той както си искал и от където си искал щял да превозва пътници"".Сигнализирахме в КАТ,ДАИ съставиха му акт в Кърджали, но той все още си продължава с най- голямо нахалство. Обжалва акта,като делото е на 28 януари,пише ни нашата читателка.

  Надяваме се след този сигнал институциите, които имат отношение към проблема да се сезират и да сложат край на практиката такситата в Кърджали да карат без включени таксиметрови апарата ,на договорка. Това е практика единствено тук.И е илюстрация на беззаконие,което не е изолирано явление.

Кърджали бг вести

Снимка:Мюмюне Юсуф

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини