От х:

Днес в x:

Часовникът на Страшния съд вече показва само 100 секунди до Апокалипсиса

От този четвъртък Часовникът на Страшния съд (The Doomsday Clock) показва ново време. Условните стрелки на The Doomsday Clock бяха преместени с 20 секунди напред и сега той показва 23:58:20, което означава, че до Полунощ остават само 100 секунди. Полунощ в смисъла на Часовника на страшния съд означава глобална катастрофа за човечеството или Апокалипсиса.

Това е най-близкото до полунощ време за цялата история на The Doomsday Clock.

Първоначално часовникът е показвал заплахата от глобална ядрена война, но от 2007 година насам отразява и технологиите, които влияят на климатичните промени, както и развитието на науката, която може да нанесе необратими щети.

Основните причини за тези 20 секунди са разгорелият се конфликт между САЩ и Иран, проблемите с ядреното разоръжаване на Северна Корея и липсата на позитивни промени по отношение подобряването климатичната картина на Земята. Бушуващият коронавирус не е взет под внимание.

За да бъде The Doomsday Clock върнат назад е необходимо да бъдат направени позитивни промени в геополитиката, да бъдат решени въпросите относно ядрената надпревара и да се направят бързи и решителни стъпки за подобряване климата на планетата. И разбира се, да не се допуска ново влошаване на ситуацията. През 1947 година, по времето на Студената война, часовникът започва от седем минути преди полунощ и впоследствие е пренастройван в зависимост от опасността от ядрена война.

Какъв час да показва часовникът се решава от борда на директорите на „Bulletin of the Atomic Scientists“.

Източник: kaldata

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ah
    Ahriman
    1 -4
    14:54, 24 яну 2020
    И Божията съдебна система не работи като хората.
Последни новини