От х:

Днес в x:

МВР достави подновени документи във фирма, групови заявки и от училища

Изображение 1 от 4

    Служители на МВР-Хасково продължават кампанията за групово обслужване на работници във фирми, чиито документи изтичат през тази 2020 г. Днес мобилна група от сектор "Български документи за самоличност" достави готовите лични карти и задгранични паспорти на служители в хасковска фирма. Документите бяха заявени групово преди месец. Тогава служителите подадоха групово заявка за подмяна на документите си и бяха посетени от екип с мобилна биометрична станция. Днес работниците си получиха новите документи на място. Единствено заявените шофьорски книжки трябва да си ги вземат от гишетата в КАТ.

    От Областната дирекция на МВР съобщиха, че групови заявки за подмяна на лични документи са подадени от още две хасковски фирми и от две местни гимназии - ФСГ "Атанас Буров" и ПГТАТ "Н. Й. Вапцаров". Предстои училищата и дружествата да бъдат обслужени на място.

    Процедурата спестява време и не е необходимо хората да ходят до Паспортна служба. Това е част от услугата, улесняваща държавни и общински институции, кметства и групи граждани по места след предварителна заявка. Така хората са обслужени в работно време, без да посещават Паспортна служба или другите полицейски управления. ОД на МВР-Хасково разполага с 3 подобни мобилни станции на територията на областта.

    Граждани, които притежават валиден електронен подпис, могат да ползват и услугата издаване на лична карта и/или паспорт чрез електронните административни услуги и да ги подадат онлайн на адрес: https//e-uslugi.mvr.bg. По електронен път може да се подаде заявление за подмяна на повредена, унищожена, изгубена или открадната шофьорска книжка.

    В област Хасково за 2020 г. предстои подмяната на 89 300 лични документи, от които 36 900 са лични карти, 28 400 паспорта и 24 000 шофьорски книжки.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      То
      това е много интересно
      14 0
      11:57, 24 яну 2020
      Колко служители трябва да си сменят паспортите за да дойдат?
      • Хх
        Хххх
        1 -1
        19:34, 24 яну 2020
        Трима
    Последни новини