От х:

Днес в x:

Георги Кадиев: Има чадър върху собствениците на лотарийни игри

Министерството на финансите и Комисията по хазарта са знаели за нарушенията по отношение на частните лотарии, заяви пред БНР Георги Кадиев, политик и бивш заместник-министър на финансите.

Така в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ той коментира информацията, че Комисията по хазарта е таксувала по различени начини държавния спортен тотализатор и частните оператори, вследствие на което 210 милиона лева не са постъпили в държавния бюджет от лотарийните игри.

На първо място МФ, в чийто състав е Държавната комисия по хазарт, си е затваряло очите, отбеляза той.

Опозицията трябва да поиска оставката и на министъра на финансите, каза още Кадиев, който подчерта:

„Нарушението е толкова грубо, толкова лесно видимо, че няма начин да не са знаели. Не само че са знаели, те са дали одобрение за това нещо, което за мен категорично значи, че съществува някакъв чадър върху собствениците на тези лотарийни игри. И, ако бях на мястото на опозицията, бих искал оставката на финансовия министър и кабинета“.

„Имайте предвид, че председател на комисията по хазарта от една година е бивш служител на Националната агенция за приходите“, отбеляза Георги Кадиев и изтъкна, че той няма начин да не са видели какво се случва.

„А когато е приеман законът председател на комисия по бюджет и финанси е г-жа Менда Стоянова, която също е бивш служител на НАП. Самият закон е направен така, че да даде възможност да се случи това, което се случи“, каза бившият зам.-финансов министър.

Той припомни, че по-рано се е плащал данък, който е променен на държавна такса, която се събира от комисията по хазарта, така че НАП да няма пряк поглед върху ситуацията.

Целият случай е пропит с корупция, резюмира Кадиев.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини