От х:

Днес в x:

Кметове на общини бойкотират областен управител на ГЕРБ след деветгодишна пауза

    Кметовете на общини ,избрани от ДПС бойкотират областен управител назначен от ГЕРБ след деветгодишна пауза.Преди девет години градоначалниците възроптаха срещу тогавашния губернатор Иванка Таушанова.Сега на мушка е Никола Чанев.

    Ще припомним ,че преди години кметовете и председателите на местните парламенти на седемте общини в областта бойкотираха заседанието на Областният съвет за развитие, свикан от областният управител Иванка Таушанова. Градоначалниците  и председателите заявиха, че не са получили материалите , които ще се обсъждат на съвета навреме за да могат да се запознаят с тях.

     Искат да участваме проформа. Заставят ни да взимаме решения без да сме се включили в подготовката им, заяви от името на своите колеги кметът на Кърджали Хасан Азис.

      На областният съвет за развитие е трябвало да бъдат обсъдени две точки. Първата е областна стратегия за развитие на социалните услуги. Втората се отнася до инфраструктурата в областта и предвиждаше  одобряване на списък на приоритетните обекти от републиканската пътна мрежа.

     Сега градоначалниците са недоволни от Никола Чанев ,заради атакуваните в съда решения на местните парламенти за вдигането на налозите.

      Колкото и странно да е голяма част от кърджалийци одобряват противопоставянето между губернатор и кметове на общини.50% от участвали в анкета на сайта Кърджали бг вести са категорични,че одобряват по острия тон между Никола Чанев и градоначалниците.На противоположното мнение са 45% от респондентите.5% споделят,че не могат да преценят.

      Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини