От х:

Днес в x:

Ротари клуб Кърджали дари книги на училищните библиотеки в общината за обучение по краезнание

Изображение 1 от 6

    Ротари клуб Кърджали дари книги на училищните библиотеки в общината за обучение по краезнание. На библиотеките бяха предоставени 50 екземпляра от наскоро излезлият сборник „Кърджали на историческата карта”, чието публикуване бе подпомогнато от щедро дарение на ротарианците  от клуба. Дарението бе прието от началника на Регионалното управление по образование Гроздан Колев. То бе връчено от пастпрезидентът Валентин Гогев, по времето на чийто мандат бе подкрепено издаването на книгата, както и от настоящият президент Христина Тодорова.

      Христина Тодорова подчерта, че обучението по краезнание е от изключителна важност за интелектуалното израстване и патриотично възпитание на младите хора в общината. Тя посочи, че при връчването на дарението е поканен и съставителя на сборника Георги Кулов. Ръководеното от него Сдружение „Балкански форум за мир Кърджали” си партнира тясно с неправителствените организации и общината при осигуряване на финансирането на изданието. Тодорова подчерта,че положителното в сборника „Кърджали на историческата карта” са различните ракурси, които дават обективна представа за миналото.

      Гроздан Колев бе лаконичен: Вие сте в позицията на будители. Това е дарение за тези, които не само ще го приемат, но и ще го носят напред.

       Ще припомним, че сборникът „Кърджали на историческата карта” бе официално представен пред обществеността на града в края на миналата година. С грамоти на Сдружение „Балкански форум за мир Кърджали” бяха отличени дарителите Христина Тодорова, Мухарем Али, Илхан Емин и Радослав Милев, които предоставиха книги на училища, духовни институции, библиотеки и читалища в общината.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини