От х:

Днес в x:

8 °C

Гърция вдига пенсиите с до 252 евро месечно

Пенсиите в Гърция може да бъдат увеличени с до 252 евро месечно. Това е заложено в нов законопроект, изготвен от местното социално министерство, цитиран от гръцкото издание Kathimerini.

Темата за увеличение на пенсиите в южната ни съседка стана централна след изборите през миналата година, които бяха спечелени дясноцентристката партия "Нова демокрация", начело с премиера Кириакос Мицотакис.

В промените, предлагани от ресорния министър Янис Вруцис, е заложено пенсиите в Гърция да бъдат повишени с между 12 и 252 евро месечно. Законопроектът трябва да бъде публикуван в началото на тази седмица и да бъде гласуван от парламента до 15 февруари.

От измененията ще могат да се възползват около 150 000 души, които са се пенсионирали от май 2016 година насам. Увеличенията ще бъдат отпускани със задна дата от 1 октомври 2019 година.

През есента на миналата година правителството в Атина предложи значителни намаления на данъците от началото на 2020 година, което от своя страна да стимулира инвестициите и да подпомогне страната по пътя за възстановяване от дълговата криза.

В документа е заложена цел за растеж в рамките на 2,8% през следващата година при такъв от 2% за 2019 година.

Успоредно амбициознта програма предвижда намаляване на данъчната тежест, както върху частните лица, така и върху бизнеса. Заедно с това е заложено увеличение на социалните разходи.

Източник: money.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ma
    madman
    0 0
    12:29, 20 яну 2020
    Заглавието...
  • 2
    Па
    Парцадопулос
    0 0
    07:45, 21 яну 2020
    "Много, бе!! Ние тука с някое левче..много ги глезите там.." помисли си Винету..

Случаен виц

Последни новини