От х:

Днес в x:

Григор Димитров се класира за втори кръг в Мелбърн

Григор Димитров се класира за втория кръг на първия за годината турнир от Големия шлемия - Откритото първенство на Австралия.

Българинът преодоля на старта аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро след 4:6, 6:2, 6:0, 6:4. Във втория кръг съперник на българина ще бъде победителят в мача между Леонардо Майер и Томи Пол.

Двубоят не започна по най-добрия начин за Димитров. Още в първия гейм той трябваше да отразява две точки за пробив, но спаси подаването си. Мачът тръгна гейм за гейм, а развръзката настъпи в деветия, когато аржентинецът проби и поведе. С лесно спечелен гейм Лондеро затвърди пробива и поведе с 1-0 сета.

Това се оказа почти всичко от 26-годишния южноамериканец в този мач. След ново колебливо начало във втория сет българинът стана господар на корта след 3:2. Григор дочака грешка на пробвалия къса топка Лондеро и най-сетне проби, а след това с експресен гейм на нула затвърди преднината си и поведе с 5:2.

В осмия гейм Григор стигна до нова точка за пробив, която вече бе и с цената на сетбол. Тя бе реализирана от най-силния ни тенисист и резултатът в сетовете бе изравнен. В третата част българинът се разигра, докато съперникът изглеждаше все по-неуверен.

Сетът започна с ранен пробив, съпътстван от стабилен сервис и в крайна сметка Григор не даде и гейм на съперника - 6:0, и се приближи до победата.

В четвъртия сет играта тръгна гейм за гейм без пробиви, което продължи до 5:4 за българина. Сервирайки за оставане в мача в десетия гейм, Лондеро се пропука сериозно. При 0:40 Димитров се сдоби с три поредни мачбола, като реализира втория и записа победа №60 в турнири от Големия шлем.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини