От х:

Днес в x:

Обвиниха и задържаха двама с 2,8 кг марихуана на Капитан Андреево

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняеми двамата мъже на 37 г. и на 34 г., които са направили опит да пренесат през границата на страната, от Република България в Република Турция, високорисково наркотично вещество - канабис, с общо бруто тегло 2,840 кг, на обща стойност 11 360 лева  - престъпление чл. 242 ал. 2 чл. 18 ал. 1 вр. чл. 20 от Наказателния кодекс.

Образувано е досъдебно производство, разследването по което се води от разследващ митнически инспектор при Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ при Териториално дирекция - Южна морска.

На 15. 01. 2020 г., на ГКПП - Капитан Андреево, е извършена щателна митническа проверка на товарен автомобил, излизащ от Република България и пътуващ към Република Турция. Той е бил управляван от обвиняемия А.А. При проверката в двата акумулатора на товарния автомобил са намерени укрити и недекларирани общо 14 пакета, с общо бруто тегло 2,840 кг, съдържащи суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на наркотично вещество - канабис. При проведените процесуално-следствени действия са иззети товарният автомобил и наркотичното вещество.

Служители на ГД БОП са участвали в разпоредени от Окръжна прокуратура – Хасково оперативно – издирвателни мероприятия, в резултат на които е установен и задържан Н.К., подбудител и помагач в извършване на престъплението. Той е осигурил наркотичното вещество и е склонил А.А. да го пренесе през границата на страната.

С постановление на Окръжна прокуратура  – Хасково, от 16.01.2020 г., двамата български граждани са били задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Разследването по случая продължава.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    N3
    n3rd
    5 0
    18:47, 17 яну 2020
    "високо рисково наркотично вещество - канабис" - ало хората по цял свят я легализираха марихуаната - тук още е високо рисково наркотично вещество :)
Последни новини