От х:

Днес в x:

Институциите в Хасково с механизъм за задържане на децата в образованието

    Заседание на Областния координационен съвет във връзка с Механизма за предотвратяване отпадането от образователната система се проведе в Областна администрация Хасково, съобщиха от държавната институция.

    Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова ръководи заседанието, на което присъстваха представители на всички общини, представители на Регионалното управление на образованието, Регионална дирекция за социално подпомагане и Регионалната здравна инспекция. На срещата бяха обсъдени последвалите изменения от октомври м.г. за координиране на дейностите по прилагане на Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане, включване и предотвратяване на отпадането от образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

    Създадените промени в постановлението на МС са насочени към необходимостта да се предвидят мерки, които са изрично фокусирани върху предотвратяването на отпадането от училище на деца и ученици в задължителна предучилищна или училищна възраст, които не посещават редовно детска градина или училище. Това налага създаването на постоянно действащи екипи за превенция в допълнение на екипите за обхват към всяка детска градина или училище. Създадени са със заповед на директора екипи за превенция, в които се включват представители на съответната детска градина или училище.

    През 2020 година усилията приоритетно ще бъдат насочени и към 5-, 6- и 7-годишните деца, които е трябвало тази учебна година да постъпят за първи път в подготвителна група или в първи клас, но не са записани в детска градина или училище, новоотпадналите към 01.12.2019 г. с фокус върху 5-, 6- и 7-годишните, за които има най-голям шанс да бъдат задържани в образователната система. Екипите за превенция не действат сами за себе си, а в единство с екипите за обхват.

    На срещата бяха отчетени успехите от съвместната работа на всички институции през последните две години. Координираната работа и сътрудничеството е довела до положителни резултати и деца и ученици са били върнати в класните стаи. Началникът на РУО и експертите ще продължават да подпомагат и координират дейностите на директорите на детски градини и училища за организиране дейността на екипите за превенция, за участието по предварително уточнен график на представителите на общината, МВР и ДСП в посещения по домовете на децата и учениците.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ех
      Ехо9
      15 -4
      20:46, 16 яну 2020
      Малии, Данчето тъпото, дето го гониха от нои и до ней Миленчо, крадливия полицай.. Мали какви свежи цветя в тази зала
    • 2
      Qw
      qweqwe
      7 0
      22:06, 16 яну 2020
      Да изям на Йовка юристката бретона
      • То
        Тонката
        4 0
        23:46, 16 яну 2020
        Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
      • Aa
        aaa
        4 0
        13:14, 17 яну 2020
        Не си е мила косата
      • Qw
        qweqwe
        2 -1
        18:35, 17 яну 2020
        E ще я измие. Иначе е готина!!!
    • 3
      Ре
      републиканец от република
      17 -1
      22:11, 16 яну 2020
      Как ще докарат малките чавета от кв. Република и сокаците около ул."Картечар" от този квартал ?
      В махлата им е много по-интересно, да слушат цял ден чалга, кючеци и маанета , да си играят на пезевенти и хърсъзи! А за вечеря, ако има телешки сух курбан с много чесън, праз и пак чалга с децибели от които, мазилката се рони и пада и сънчо веднага затваря очички те им, ако все още имат ток!!!
      Госпожите координаторки, не знам колко са свежи в тази мъгла, но освен градския център другите квартали дали им са познати с изключение само по избори? А трябва да отчитат дейност и да има матриял черно на бяло, раздухано от медии, да се отчeте дейност пред върховния ни вожд бат Бойко !!!!
    • 4
      Ха
      хайде, хайде
      22 -1
      22:54, 16 яну 2020
      Знаем кое как става. Тези координатори от снимката дали някога са ходили да приберат някого в училище. Да са живи и здрави обикновените учители, че без тях как ще си правят стъкмистиката. Така и баба го знае!
    • 5
      Со
      Соломон
      9 0
      08:58, 17 яну 2020
      Роми е имало по времето на османската империя, после след освобождението, по царско време, през фашизма и комунизма, през демокрацията до наши дни и никой не е успял да ги интегрира. Защо си мислите че със седенки и сладки раздумки може да интегрирате някой, който шест века никой не е успял да интегрира?
      • Фа
        фасадна демокрация
        3 0
        12:43, 17 яну 2020
        Интеграция става с прилагане на законите, но за ромите винаги се правят компромиси, защото са ценен електорат.
    • 6
      Йе
      йехуди менухин
      4 -2
      11:02, 17 яну 2020
      моля някой да купи и да подари на областната червило, вече не го правят от имидазол и скатол, използват се синтетични субстанции
    Последни новини