От х:

Днес в x:

Ученици от общежитията борят заседналия начин на живот с тренировки във фитнеса

    Ученици от Обединените ученически общежития в Хасково групово посетиха местен фитнес център днес. Двайсетината възпитаници са от няколко училища в областния град и са от 8 до 12 клас.

    Днес те направиха индивидуални тренировки, обхващайки различни мускулни групи. Наставления им даваха двама дванайсетокласници - Джем Рашид от ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви" и Дженгиз Орхан от ПГДС "Цар Иван Асен II", които активно тренират фитнес от 4 години. Фитнес инструкторът Еркан Кемал пък им разясни ползите от фитнеса и здравословното хранене.

    Днешното посещение във фитнес залата е по проект "Здравето е навсякъде около нас" и е част от Националния ученически конкурс "Посланици на здравето". Хасковският проект бе един от 60-те одобрени в страната в първата фаза.

    Втората фаза представлява реалното изпълнение на проекта, което започна в началото на януари и ще приключи до 10 май 2020 г., обясни ръководителят - старши възпитателят Живко Желев от Центъра за подкрепа за личностно развитие - Обединени ученически общежития в Хасково.

    "Идеята на проекта е да спасим децата от обездвижения начин на живот и нездравословното хранене, насочвайки ги по различни пътища, по които те биха могли да укрепят и възстановят своето здраве. Един от тези пътища е тренировката във фитнеса, която не само укрепва различните мускулни групи, но и подобрява сърдечно-съдовата и дихателната дейност. Заедно с това те ускоряват обмяната на веществата и по този начин спомагат за намаляване на излишните килограми", обясни Желев.

    В следващите пет месеца са предвидени и други дейности по проекта. В края на Националния ученически конкурс ще бъдат отличени 9 проекта - от първо до трето място в три възрастови групи от 1 до 12 клас. Ще бъдат връчени и четири награди за „Специални постижения в областта на опазване на здравето“.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Мд
      Мдааа
      5 -2
      06:24, 17 яну 2020
      Пак някой е "усвоил" парички, това е зорът.... Скоро тия ше бъдат продадени на частен фитнес... И..това ли са сегашните ученици в "Механото"????? Ужас!!
    • 2
      Ро
      Родител
      1 0
      18:21, 19 яну 2020
      Браво на Обединени ученически *********!
      Нека спортуват, нека трупат здраве децата.
    Последни новини