От х:

Днес в x:

БФС ще съдейства на община Хасково за ремонт на стадион “Младост“

    Българският футболен съюз ще съдейства на община Хасково за реконструкцията на стадион „Младост“. Това съобщи кметът на града Станислав Дечев. Новината идва след срещата му днес с временно изпълняващия длъжността президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов.

    „Получих уверения и насоки по какъв възможно най-бърз начин за Хасково да се направи това, което е дълго време беше отлагано-смяната на покритието на футболното игрище на стадион „Младост. Приоритет номер едно за тази година е този стадион да бъде възстановен и да има място за тренировки на футболните отбори, да стане съвременно игрище.“, посочи Станислав Дечев, като подчерта, че Хасково е, може би, единственият голям град без тренировъчен терен.

    Финансирането за рекострукцията не терена отчасти ще се случи през общинския бюджет, ще се ползва и програма през БФС, обясни кметът.

    Михаил Касабов беше в Хасково и за среща с Михаел „лъвското сърце“. 11- годишният Михаел Ангелов, който само допреди месец беше играч на местния футболен клуб СК „Слънце“, беше отличен с наградата на името на Трифон Иванов „Лъвско сърце“ по време на церемонията за “Футболист на годината”. Тя се връчва за проявени мъжество и характер, за смелост и доблест, за пълно себераздаване в името на любимата игра.

    Миналата година Михаел получи и наградата на община Хасково  „Силна воля“.

    Момчето  страда от тежко вродено ставно заболяване, но въпреки това тренира футбол още от детската градина, където таланта му за спорта открива треньорът Николай Николов.

    За негова борбеност, от името на БФС, Михаил Касабов връчи на Михаел Ангелов екипи и топки за футболният му клуб „Слънце“. „Идеята на тези дарения е да се подпомагат отборите и развитието на младежко-юношеските школи, да има повече деца, които да тренират футбол“, посочи Михаил Касабов.

    В момента петокласникът от местното училище „Ив. Рилски“ е стопирал тренировките. Но пък за сметка на това почти всеки ден е на терена за разходка. Мишо призна, че обича математиката, но треньорът от СК "Слънце" Иво Конгалов издаде, че е и много добър танцьор. При забавите, които клубът организира ежегодно, двамата често си правели мини турнири по танци, в които Михаел винаги го побеждавал.

    Освен дарението днес от името на БФС , Касабов е направил на клуба и лично дарение от 2 000 лева, посочи Иво Конгалов.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Вс
      Всевишния кенанец
      9 -12
      15:11, 16 яну 2020
      Браво, ето когато има желание и диалог между клубове, Община и Федерация...нещата могат и да се случат...продължавайте така..защото помним слогана на предизборната кампания РАБОТА.РАБОТА.РАБОТА....така че запрятайте ръкави и действайте!
    • 2
      Те
      Тенчо
      10 -3
      16:52, 16 яну 2020
      ФК са частни! Да се оправят сами! Към тях само текат общински и държавни пари!
    • 3
      Фу
      Футболиер
      7 0
      19:12, 16 яну 2020
      Добри насоки и желание относно стадион Младост и дано не останат само такива, в годините се публикаваха проекти и чудесии това и онова ще направим и накрая всичко си остава по старому.Гумите отстрани са на повече от 40 години и в момента сложиха една съблекалня отпред за децата, тревата е ужасна покритието на места липсва .Добре , че започна да се полива от 1-2 години от треньорите на децата.
    • 4
      Ть
      тьнчо
      0 0
      12:17, 18 яну 2020
      6 години забавяне - за да можем ние да приберем парите, а не узунджовеца... Жалка пародия, градът си отива!
    Последни новини