От х:

Днес в x:

5 °C

32 съдебни заседатели положиха клетва в Районния съд в Хасково

  32 съдебни заседатели положиха клетва в Районния съд в Хасково. Това стана на официална церемония днес пред Общото събрание на съдиите.

  Присъстваха председателят на Районния съд в Хасково Пламен Георгиев, магистрати, държавни съдебни изпълнители, съдии по вписванията.

  Заседанието започна с полагане на клетва на съдебните заседатели. Техният мандат е 4-годишен (2020 - 2024 г.). Те са избрани на заседание на Общинския съвет и списъкът е утвърден от Общото събрание на съдиите в Окръжния съд в Хасково. Голяма част от встъпилите в длъжност заседатели са избрани за втори мандат.

  Днес заседателите се заклеха в името на народа, да прилагат точно Конституцията и законите на Република България, да изпълняват задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъдат безпристрастни, обективни и справедливи, също и да помнят тайната на съвещанието.

  След полагането на клетвата, съдия Пламен Георгиев поздрави заседателите, положили клетва. Той изказа надежда, че избраниците ще осъществяват дейността си съвестно, без да се поддават на натиск под каквато и да е форма. По-късно съдия Георгиев започна разясняване на правата и задълженията на заседателите.

  По време на Общото събрание предстои да бъде избран председател на съдебните заседатели, чието име ще стане ясно по-късно днес.

  От съда съобщиха, че за членове на Съвета на съдебните заседатели са избрани Димитрия Анастасова, Христина Пехливанова, Светлана Николова и Маргарита Георгиева. За председател на Общото събрание на съдебните заседатели е Димитрия Анастасова.

  Избраните съдебни заседатели са: Геновева Руменова Стойчева, Христина Георгиева Михайлова, Жулиета Димитрова Терзиева, Христина Христова Пехливанова, Катя Стоянова Кротнева, Светлана Бончева Николова, Недялка Добрева Пасева, Красимир Атанасов Костадинов, Маргарита Недялкова Георгиева, Нина Недялкова Мартинова, Димитрия Петрова Анастасова, Мария Иванова Сапунджиева, Дирухи Ара Митева, Милена Недялкова Панайотова, Маруся Манолова Атанасова, Иванка Добрева Тодорова, Георги Валентинов Димитров, Христина Михайлова Железанова, Радослава Юлиянова Асенова, Гергана Стайкова Киримова, Айсел Мустафа Емин, Первин Сабри Сюлейман, Виолета Генова Георгиева, Мария Симеонова Жекова, Ванчо Петков Ангелов, Дарина Георгиева Димитрова, Славка Василева Милева, Мина Борисова Карагьозова, Добромира Маринова Петрова, Донка Вътева Мутафова, Маргарита Павлова Петева.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (22)

  • 1
   И ние сме част от шайката на Мутрите и Бейовете
  • 2
   Ив
   иво
   29 -5
   12:30, 16 яну 2020
   Пародия, ако зависеше нещо от тях нямаше да ги има.
  • 3
   Ди
   Дилян
   36 -10
   12:36, 16 яну 2020
   Неуспели кандидати на ГРОБ ги направиха заседатели.
  • 4
   Бу
   Буден Гражданин
   28 -7
   13:05, 16 яну 2020
   Това съда на ГЕРБ ли е ? За каква независима съдебна система говорим , за какви глупости ? След като от партийната централа си назначиха съдебните заседатели , които да решават дела в полза на ГЕРБ, разбирайте и оправдателени присъди.
  • 5
   На
   Народе ???
   25 -9
   13:16, 16 яну 2020
   Някакви Гербави пръдли ще ви определят съдбата в съда ! Няма факти и доказателства , съдбата ви е в ръцете на полит-комисарите. Виновни-невинни няма значение ГЕРБ решава. Успех на всички! На входа на сградата на Съда трябва да напишете : "Всяка надежда за справедливост тука оставете."
  • 6
   Въ
   въпрос
   17 -1
   13:23, 16 яну 2020
   каква е заплатата на тия сладури?
   • От
    отговор
    24 -5
    13:25, 16 яну 2020
    по 55 лв на ден, ако е в районен съд и по 70 ако е в окръжен-на печелившите - честито!
   • ++
    ++--
    4 -13
    14:12, 16 яну 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • До
    до плюс-плюс
    9 -2
    16:54, 16 яну 2020
    чети и се ограмоти гусин плюс плюс
    http://legalworld.bg/66098.sydebnite-zasedateli---s-novi-pravila-i-novi-honorari.html
   • ++
    ++--
    6 -11
    17:26, 16 яну 2020
    Няма нужда да чета. Питат те каква е заплатата им... Виж коментара
   • От
    отговарящ
    1 -5
    19:30, 16 яну 2020
    Неграмотник, вземи се поограмоти, ако въобще можеш... Виж коментара
  • 7
   Чо
   човешки ресурси
   22 -7
   13:46, 16 яну 2020
   Събрани от кол и въже.
  • 8
   Уй
   уйку
   16 -3
   15:06, 16 яну 2020
   Наша Радослава и тя там.....
  • 9
   Съ
   съдебен незаседател
   27 -3
   15:34, 16 яну 2020
   Боже, от времето на соц. реализма нищо не се е променило. Наказателния ни кодекс от 1968г.- кръпка до кръпка. Съдебните заседатели -абсолютно излишни- екзотична притурка към съдиите, които решават вместо тях. Прокуратурата по-манипулативна от адвокатите. А всички накуп неграмотници, лишени от професионализъм. Малкото останали с акъла си също полека лека предават крепостта, защото са в малцинство. Добре е, че децата ни са извън България. Изгониха ги калинките, за да не им са конкуренция.
   • Ад
    адвокат
    6 -3
    19:35, 16 яну 2020
    България приключи още през '44-а г.
  • 10
   Ве
   Весо
   12 -8
   16:12, 16 яну 2020
   Кой по дяволите направи Пламен Георгиев съдя, мале мале..
   • То
    Той е най- читавият
    13 -3
    17:23, 16 яну 2020
    Слава Богу не майка му или баща му и не някой осъден или подсъдим, а конкурсна процедура.
   • ..
    ...
    4 -8
    18:22, 16 яну 2020
    Теб, пък кой те е учил да пишеш? Георгиев е пич! Н... Виж коментара
  • 11
   Въ
   Възмутен
   15 -1
   17:39, 16 яну 2020
   Герберска пасмина и вашето време ще мине, и то скоро!
  • 12
   Ди
   Диди
   4 -2
   08:21, 17 яну 2020
   Георгиев и пич....
  • 13
   12
   12345
   1 0
   09:46, 17 яну 2020
   В другия сайт пише 31 човека!!!!Има логика ако са 32 и гласуват 50% на 50% кво правим тогава??!!!
  • 14
   Чи
   читател
   7 -1
   09:46, 17 яну 2020
   Очевадното е,че половината са подмазвачите от герб,без никакво понятие от право и закони. Някои си уредиха родата на работа,сега и себе си за съдебни заседатели. Пази Боже,сляпо да прогледа!

  Хороскоп за 24.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работната ви заетост ще ви носи добри финансови удовлетворения. Помислете преди да вземете важно решение. Не трябва да бързате, има неща, за които е нужно време за да оцените правилно. Ако се нуждаете от духовна подкрепа, имате от кого да я получите. Близките ви също ще помогнат да се разтоварите.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден е подходящ за подписване на договори и на всякакъв вид споразумения. Възможно е да се появят непредвидени ангажименти, но едва ли има нещо, с което не можете да се справите. Поемете семейния бюджет в свои ръце и не допускайте близките ви да правят необмислени разходи. Вие сте тези, които най-добре биха се справили с тази задача.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предлага ви се чудесна възможност да приложите вашия богат житейски опит. В служебен план нещата ще се развият неочаквано добре, дори за самите вас, ако съумеете да запазите присъствие на духа и способност да се съсредоточите върху най-главното. Проявете повече разум и търпение към провокациите, отнасящи се до законността и реда.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате добри усещания за бъдещето си и интуицията ви подсказва, че сте на прав път. Така е. Днешните доказателства в тяхна подкрепа ще повишат самочувствието ви. Делово предложение ще ви ентусиазира с изгодните за вас перспективи. Не оставяйте партньора си да гадае за намеренията ви, споделете ги и заедно ще ви бъде по-лесно да ги реализирате.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С решаването на професионални и делови въпроси ще започнете деня си, оставяйки личните за по-късно. В плановете ви влизат и нови начинания, остава да изберете подходящия момент за стартирането им. Влагайки старание и разум, ще привличате на своя страна и силните на деня, което ще ускори успеха ви.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ви ще бъде натоварен, но и успешен. На моменти ще се осланяте на доброто си впечатление, което оставяте у другите и няма да сгрешите. Ще получите добри новини, свързани с бизнеса и това допълнително ще ви активизира. Ще ускорите намирането на необходимите средства за финансиране на бъдещ проект.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приятна среща ви очаква днес. Споделяте неща, които ви вълнуват от доста време и получавате ценни съвети. Всичко това ще ви подейства наистина разтоварващо. Постарайте се да свършите плановете си за деня, за да сте удовлетворени от себе си.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят няма да бъде особено добър за тези, които страдат от хронични заболявания. Вземете нужните превантивни мерки навреме. Не се изкушавайте да съветвате когото и да било. Самочувствието ви е подплатено, но е много вероятно да подведете някой важен за вас човек. Просто има неща, които всеки сам трябва да реши за себе си.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Делово ще пристъпите към изпълнение на предстоящите си задачи и без да губите време в излишни приказки ще се включите във времето. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, покажете им, че вярвате в тях, като не изтъквате непрекъснато заслугите си. От умението ви да работите в екип ще зависят и резултатите ви.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благоприятно за вас ще се развиват деловите ви ангажименти. Ще сложите край на работен проект и удовлетворени от резултатите ще се устремите към нов. Концентрирайте се над главното, проникнете в същината на нещата и на практика ще претворите замисленото. Няма да ви липсва и напрежение, но вие сте свикнали.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ще трябва да измислите стратегия за действие по важен за вас въпрос, тъй като обичайните ви ходове ще се окажат недостатъчни. Бъдете отворени към чужди идеи, тъй като това е начинът да намерите най-подходящата за вас. Флирт на работното място ще ви разконцентрира от работата ви, а това не е желателно. Не бягайте от отговорностите си.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  24 фев 2020
  Последни новини