От х:

Днес в x:

340 кг. контрабнада паста за наргиле спряна на границата с Турция

Изображение 1 от 2

    Над 340 кг контрабанден препарат за пушене с наргиле  откриха  в товарен автомобил при съвместна проверка митническите служители на ТД "Южна морска" и гранични полицаи.

    На 12 януари на входящо трасе, на МП Капитан Андреево пристига товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Западна Европа. Шофьорът, турски гражданин, представя редовни документи за превозваната групажна стока. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която, под шасито на товарното помещение, са открити 346 пакета смес за паста за  наргиле, в разфасовки от 1кг .

    .Акцизната стока и превозното средство са  задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

    На шофьора на камиона е повдигнато обвинение по  НК за пренасяне през границата на страната на стоки без знанието и разрешението на митниците за търговски или производствени цели в големи размери. Наказанието е за квалифицирана контрабанда с лишаване от свобода от три до десет години и с глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.  

    Haskovo.net

     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Аз
      аз
      0 0
      13:03, 15 яну 2020
      Коригирайте си заглавието!
    • 2
      Жо
      Жорко Курвата на Бойко
      0 0
      14:07, 15 яну 2020
      За 20 дни заловихме и 11.5 мастер-бокса (кашони с цигари)
      ... А един тир побира 1000 кашона :))

    Случаен виц

    Последни новини