От х:

Днес в x:

Разузнавателна служба в САЩ откри сериозна уязвимост в Windows 10

Агенцията за национална сигурност на Съединените щати обяви, че е открила сериозен проблем в сигурността на операционната система Windows 10.

Уязвимостта може да бъде използван от хакери за създаване на опасен софтуер, който да изглежда съвсем нормален, казва още службата. "Майкрософт" пусна пач за проблема в основния компонент crypt32.dll, програма, която дава на софтуерни разработчици достъп до някои функции като сертификати за подписване на софтуер.

Компанията обяви, че досега няма свидетелства проблемът да бил използван от хакери. В писмено изявление обаче АНС обяснява, че оценява "уязвимостта като сериозна и (смята) че играчи в киберпространството на високо ниво ще разберат пропуска много бързо и ако се възползват, ще направят споменатите преди това платформи цялостно уязвими".

Новината бе съобщена и на пресконференция, предаде Би Би Си. Медията цитира Брайън Кребс, експерта по сигурност, първи съобщил за случая, според когото проблемът е бил "изключително плашещ". Според директора, отговарящ за киберсигурност в АНС, Ан Нойбъргър агенцията е поискала публично да съобщи за участието си в това откритие по искане на "Майкрософт".

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    No
    nokom
    0 0
    22:06, 15 яну 2020
    Като че ли дупките на гевреците са случайни, та и тия "пропуски" да са??!
    Що ли изпитвам скептицизъм към тандема АНС-Майкрософт?
Последни новини