От х:

Днес в x:

8 °C

Спецоперация в Галиче след жестокото убийство

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на село Галиче, съобщи пресцентъра на МВР.

 6.30 часа днес на територията на селото е започнала специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, за проверка на лица с криминални прояви и срещу нарушения на обществения ред.

На място има засилено полицейско присъствие.

Акцията се провежда след тежкото убийство в Галиче. 17-годишният Аксел Олеков, който бе задържан и направи пълни самопризнания за жестокото убийство на 18-годишната Андреа Руменова, е влязъл в къщата на момичето през отворен прозорец.

Младежът, който е криминално проявен, е изнасилил момичето, след което я е пробол няколко пъти в областта на шията. Андреа е издъхнала за минути. Няколко часа по-късно криминалистите стигнаха до Аксел и неговия братовчед Десислав и ги задържаха.

Кадри от охранителни камери, които са запечатали последните часове на убитото 18-годишно момиче от Галиче, получи NOVA. Часът е 21,36. Тя се прибира, след което се случва фаталното.

17-годишнят Аксел Олеков от селото е направил пълни самопризнания при разпита, продължил часове. Той вече е бил регистриран за тежък побой над възрастен мъж, а хората от Галиче искат цялото семейство да бъде изселено.

По случая е започнато досъдебно производство за умишлено убийство по особено жесток начин. Oчаква от прокуратурата да дадат пресконференция утре

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини