От х:

Днес в x:

Превозвачите доволни след срещата с Борисов, протестът отпада

Автобусите ще потеглят от автогарите в понеделник, няма да има ефективен протест на превозвачите на 13 януари, така както беше обявено по-рано тази седмица.

Развръзката идва след срещата днес преди обед на браншовата организация с премиера Бойко Борисов.

Всички наши наболели проблеми от месеци наред днес намериха решение. Доволни сме много от срещата с премиера, оказа се, че той не е разполагал с много от информацията, не са му били предоставени редица данни, който му представихме днес, разказа собственикът на фирма за автобусни превози от Хасково Себахтин Исмаил, който е в УС на Националното сдружение на автобусните превозвачи.

По време на срещата с премиер-министъра, която е продължила около три часа, превозвачите са получили категорично обещание за затягане на примката около сивия сектор в бранша-ще бъде осъществено едно от основните им искания- за създаването на единен контролен орган, който да извършва проверките на автобусите.

„Разбрахме се и за тол системата, за по-приемливи тарифи. Ще отпадне и таксата за второкласните пътища, което е голям плюс за превозвачите в малките общини“, коментира Исмаил.

На срещата са присъствали и представители от другите браншови организации-от Конфедерацията на автобусните превозвачи, на Съюза на международните превозвачи, на Камарата на автомобилните превозвачи в България, на Националния таксиметров синдикат, на АЕБТРИ и на Камарата на автобусните превозвачи.

Обещание има тол системата да стартира на първи март тестово в продължение на три месеца с тарифите, предложени от превозвачите. Уговорката е, ако очакваните финансови постъпления от система за таксуване на тежкотоварните автомобили не съответстват, тогава ще се проведат нови разговори за промени.


Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Пъ
    пълни смешници
    25 -5
    15:00, 10 яну 2020
    То не бяха заплахи, то не бяха закани - пълна парализа на страната , транспортна стачка като във Франция, блокада на пътища и бля, бля, бля. Като си знаете насраните задници що се репчите бе, НЕЩАСТНИ СМЕШНИЦИ. КАРУЦАРИ / с риск да обидя каруцарите , които са предимно от ромски произход/ А НЕ ПРЕВОЗВАЧИ.
  • 2
    Че
    чешмеджия
    23 -5
    15:55, 10 яну 2020
    Е добре че пак се е намесил спасителя незаменимия бащицата великият кормчия Бат Бойко Господ да го поживи да ни управлява до 2099 година
  • 3
    Това са пеели Поповете 5 века
    на тъпите Гяури ,
    понеже тогава е нямало Медии :)))
  • 4
    Ne
    nelicha - нелича
    18 -1
    22:12, 10 яну 2020
    Превозвачите това не са шофьорите . Не може да се прави аналог със стачката вьв Франция . Там протестите са за по добро заплащане и условия на труд , както и за цените на горивата . Тука протеста е на превозвачите да не се намали тяхната печалба . Българския шофьор е принуден да търкаля втора употреба автобуси и камиони за мизерно заплащане .
    • Ле
      левичарски тъпотии
      1 -10
      11:34, 11 яну 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 5
    Ка
    Каруцар
    11 0
    10:35, 11 яну 2020
    С.Исмаил превозвач хахаха продажник.
  • 6
    Са
    Сабахлетин Исмаил
    6 -1
    13:51, 11 яну 2020
    Бат Бойко ни изслуша и после като Господ рече -------Да бъде както искате
Последни новини