От х:

Днес в x:

Първият трейлър на "Лок и ключа" ни хвърля право в магията (трейлър)

"Лок и ключа" (Locke & Key) е дългоочакваната адаптация на бестселъра - графичните романи, написани от Джо Хил и илюстрирани от Габриел Родригес за IDW. Пътят на комикса към малкия екран премина през Fox и Hulu, преди да отведе сериала в Netflix, платформата, която най-накрая ще излъчи премиерно два епизода на 7 февруари.

Авторът на комикса Джо Хил, който освен това пише романи и кратки разкази, е син на Стивън Кинг.

По време на Американската революция група бунтовници, криещи се под бъдещата Кихаус, Къщата на ключа, откриват портал към друго измерение -  равнините на Ленг, изпълнени с демони, които могат да хипнотизират всеки, който ги види и докосне. Когато обаче демоните се опитват да влязат в реалния свят, те се сриват на бучки "шепнещо желязо", което младият ковач Бенджамин Лок изковава в най-различни магически ключове, включително ключа Омега, който запечатва входа към измерението. Магията постепенно се развива с годините, заклинание кара обитателите да забравят за ключовете и магията на къщата, когато преминат 18-ия си рожден ден.

През 1988 г. група тийнейджъри, използвали ключовете в гимназиалните си години за тяхна голяма наслада, решават да отворят черната врата с ключа Омега, надявайки се да излъжат демон да влезе в реалния свят, за да осигури повече метал, с който да наравят повече ключове. По-малкият брат на Рендел Лок обаче следва групата и е хипнотизиран до вратата. Додж опитва да го спре и тогава случайно прокарва ръка през вратата, заради което става обладан. Така започва историята с демони и ключове, обладавяне и убийства в комикса.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини