От х:

Днес в x:

Арест за шофьора от катастрофата на Нова година, вече бил хващан да шофира пиян

Изображение 1 от 4

    40-годишният пиян шофьор Митко Митев, който е обвиняем за причиняване на катастрофата на Нова година, ще остане за постоянно в ареста. Това реши днес съдия Петър Вунов от Районния съд в Хасково.

    Инцидентът стана час и половина след настъпване на 2020 г. на кръстовището на бул. "Раковски" и ул. "Дунав" в Хасково. Тогава Митев е шофирал лек автомобил Опел Зафира с концентрация на алкохол 2.14 промила, установена с кръвна проба. Според разследващите, той е преминал през кръстовището на червен сигнал на сигнал на светофара и е последвала катастрофа с още две коли - БМВ и Деу. При сблъсъка пострадаха трима души, сред които 22-годишна бременна жена, която след инцидента загуби бебето си.

    Митев е обвинен, че по непредпазливост е причинил средни телесни повреди на тримата младежи при шофиране в пияно състояние.

    По време на днешното заседание за разглеждане на мярката за неотклонение на обвиняемия, прокурорът по делото Санко Банчев поиска постоянен ареста за Митев. Държавният обвинител изтъкна, че обвиняемият е имал предходни осъждания - през 2001 г. за грабеж, през 2003 г. за причиняване на телесна повреда, а през 2013 г. за управление на моторно превозно средство при наличие на 2.35 промила алкохол в кръвта, но вече е реабилитиран. Освен това през последните две години имал много пътувания зад граница.

    Защитникът на обвиняемия адвокат Веско Георгиев пледира за по-лека мярка за клиента си, различна от "задържане под стража". Той заяви, че при катастрофата БМВ-то е навлязло на жълт сигнал на светофара, а водачът му е тръгнал на червено, което говори за принос към причините за инцидента. Юристът коментира също, че пострадалото момиче, загубило бебето си, не е получило адекватна медицинска помощ в рамките на 6 часа и консултации били давани по телефона.

    След оттегляне за съвещание, съдия Петър Вунов възприе доводите на прокуратурата. Той прецени, че има реална опасност Митев да се укрие, предвид многократните му пътувания зад граница. Освен това магистратът заяви, че в случая е налице завишена степен на обществена опасност, въпреки че обвиняемият е реабилитиран. Обвиняемият имал и множество наказания за нарушения на Закона за движение по пътищата.

    Решението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Хасково в 3-дневен срок. За престъплението законът предвижда от 1 до 6 г. затвор.

    Относно медицинската помощ в АГО, шефът на отделението д-р Ергюн Кехайов беше категоричен, че на момичето, загубило плода си, е обърнато адекватно внимание от специалист. Той заяви, че в нощта на инцидента на смяна е бил негов млад колега, който е наблюдавал бременното момиче в 36-та гестационна седмица. Тя е постъпила с отворен мехур с изтичащи води, спокойна матка, с травма, която в момента не е била определена, тъй като видими травми нямала, само цицина на главата. "Правени са записи. Тя няма маточна активност. Няма родова дейност и са наблюдавани тоновите до сутринта, когато вече ми се обади колегата, че започват да падат тоновете, когато сме реагирали веднага", заяви д-р Кехайов.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (33)

    • 1
      Бб
      Ббб
      53 -2
      16:39, 8 яну 2020
      С 2 промила си голям герой бе, няма ли таксита за тебе
      • +-
        +-
        45 -3
        16:58, 8 яну 2020
        Не таксита, пръчка трябва!
        Ама няма.
        Слаба работа.
      • От сконфузените им обяснения
        Не разбрах кога е починало бебето - вечерта , сутринта ? ...
      • Кр
        КРАЛИ МАРКО
        9 -1
        12:26, 9 яну 2020
        Този пияндурник заслужава-смърт!!!!А доста некадърни докторчета в гр.Хасково трябва да бъдат осакатени много жестоко....за назидание на другите дето завършват с тройки и четворки...и с купени изпити....скоро ще ви почвам...ваща м....ца....един по-един!!!Щом корумпираната полиция и прокуратура не си вършат работата...време е някои хора да вземем закона в свои ръце!!!!!
    • 2
      Лю
      любопитен
      68 -5
      16:50, 8 яну 2020
      Как ще я приемат с отворен мехур, изтичащи води, ще чакат да паднат тоновете и чак тогава да изкарат бебето? При положение , че момичето е откарано след тежка катастрофа? Недоумявам!!!
      • Аз
        Аз
        13 -32
        19:34, 8 яну 2020
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 3
      Бъ
      бъзз
      33 -6
      17:07, 8 яну 2020
      "БМВ-то навлязло на жълт сигнал на светофара, а водачът му тръгнал на червено, което говори за съпричиняване."
      Четох, четох, нищо не разбрах!
    • 4
      Въ
      Възмутен.
      70 -1
      17:16, 8 яну 2020
      2.14 промила.Това от където и да го погледнеш е пиянски запои. Хванат бил и друг път да шофира ???.Ами на това се казва рецидивист. Ок до сега .Но тази жена загубва БЕБЕТО си .Питам как така това го определиха като средна телесна повреда.Събудете се бре хора(Прокурори Адвокати и тем подобни).УТРЕ може вашите ДЕЦА да са на ,,жълтия светофар"
      • Аз
        Аз
        47 -4
        17:39, 8 яну 2020
        Тотално арогантно звучи определението "средна телесна повреда". Ако алкохолика няма адекватна преценка адвокатите и съдиите дрогирани ли са или чисто и просто подсигурени
    • 5
      Aa
      Aaaaaa
      13 0
      17:17, 8 яну 2020
      Пак ли *******?
    • 6
      Ма
      мастикажията
      39 -1
      17:31, 8 яну 2020
      тая мишка какво се е навел главата като пумашко муле много ербап беше ама се наака пълна отрепка вреден за обществото .само затвор при ******ите те му наместят гънките във празната му тиква.
    • 7
      Ми
      Мима
      49 -6
      17:34, 8 яну 2020
      Можели са спокойно да ''извадят" бебето веднага след инцидента! Така краят нямаше да е фатален! Некадърници! А за убиеца, затвор!!!!
    • 8
      Не
      Не е истина
      52 -4
      17:45, 8 яну 2020
      И после се чудят нашите АГ-та, защо всички жени търчат да си следят бременността и да раждат в Пловдив и в София.
    • 9
      Ха
      хасково майна
      34 -1
      17:57, 8 яну 2020
      Тоз ако на снимките е трезвен и адекватен, не ми се мисли как е бил на 2 промила и отгоре.
    • 10
      Ак
      Акушер
      36 -5
      18:44, 8 яну 2020
      Сигурен съм в некадърността на всички участници в случая!Като почнем от пияният шофьор,парамедиците,лекарите в АГО и адвоката на обвиняемия!Само действията на прокурора по делото са адекватни!
    • 11
      Фу
      Футболиер
      19 -4
      19:26, 8 яну 2020
      Тези съдии нормални хора ли са или имат някакво извратено чувство за справедливост или са чели правото отгоре отгоре ... Каква средна телесна повреда пълни глупости са това и после реват защо са негативните коменатари за съдийството в България ...............
      • +-
        +-
        2 -8
        08:56, 9 яну 2020
        Верно си футболиер. Ама що обсъждаш правни теми?... Виж коментара
    • 12
      Ма
      Мария
      56 -1
      20:02, 8 яну 2020
      За хасковските специалисти в АГ не искам да чувам.Преди 8 г.същият този д-р Кехайов проследяваше моята бременност.При положение че бях в 9 мес. и се оплаквах че не усещам бебето ми каза че защото е голямо бебето не го усещам.3 дни подред ходих при него.Накрая познайте бебето мъртво,аз със опасност за живота и къде ме пратиха в Пловдив с линейка като единствения предружител в линейката беше бащата.Никакъв медицински персонал.Да не изпадам в подробности как в Пловдив не ми вярваха че съм ходила на редовни преглед, как не вярваха че може толкова време да не ми се обърне внимание и да ми се казва че много съм мрънкала и виждаш ли взело да става по - тежко накрая и аз мрънкамЗащото са специалисти и само тези които са нямали късмета като мед да изкарат лека бременност знаят какво е.
      • На
        Нар
        40 -4
        20:46, 8 яну 2020
        Копелета с купени дипломи и голямо самочуствие... За това ги бият но боят им е малко понякога
      • Ни
        Никога
        28 -3
        22:36, 8 яну 2020
        В Хасковското АГО само с много голям късмет да си! За всичко В ПЛОВДИВ или София. Некадърници алчниии!!!
      • ..
        ....
        4 -2
        20:02, 9 яну 2020
        Ами докато не започнат хората да съдят некомпетентните доктори, които имат претенции, че са големи специалисти и да ги вадят от зоната им на комфорт, ще има и други подобни случаи.
    • 13
      Гр
      Гражданин
      30 0
      20:07, 8 яну 2020
      Сега тоя тъп калъф да го сложат в колата му и аз ще се засиля с моята да усети колко боли.Пък ако остане жив да разказва.Да му забранят доживот да кара кола.Гафна ненужна измет такава
    • 14
      На
      наш
      18 0
      20:36, 8 яну 2020
      Да го пратят в Гърция да го съдят.
    • 15
      На
      Нар
      16 -4
      20:44, 8 яну 2020
      С един заклан лекар некадърник и един заклан пиян шофьо живота ще стане малко по добър. Бащата на починалото дете да ме чака смешния съд....
    • 16
      55
      55555
      15 -1
      21:50, 8 яну 2020
      този ако го пуснат от затвора. значи съда са пълни улигофрени
      • Червените Вратове и Червените Ходжи избиха милиони ,
        а вие си мълчите
    • 17
      Ел
      Елена
      49 -2
      22:35, 8 яну 2020
      Спокойна матка, ноо с травма, но...явно много трудна за определяне, това, че жената е претърпяла тежка катастрофа явно нищо не означава!!! НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ, БЕ?!? Изтичащи води, матка с травма и я оставяте под наблюдение, до кога, оооо, докато спрат тоновете на бебче, БРАВО! А иначе много обичате да включвате системи, предизвикващи бързо раждане, без да има основания за това.
      Толкова тъжно и жалко, в девети месец, пред раждане да си загубиш бебчето!
      Предполагам, че младият специалист е потърсил помощ от по-опитен колега, ноо...”старшинството” са го отрязали, все пак е Нова година
      • Страхотен коментар всичко е изразено точно и ясно това е единствения точен коментар!!!
    • 18
      Az
      Az
      24 0
      23:06, 8 яну 2020
      Светофара работеше само че този пиян смотаняк караше толкова бързо че не натисна и спирачката
    • 19
      12
      123
      15 -7
      07:42, 9 яну 2020
      Пияния ми прилича от тъмно зелените избиратели на ГРОБ.
    • 20
      Ве
      Весо
      12 -6
      08:15, 9 яну 2020
      Хасковските ветеринари от АГ отделението,както и другите гиниколози от града са убийци.
    • 21
      Ба
      Бай Хой
      3 -6
      15:39, 9 яну 2020
      Ако искате някой да затриете,закарайте го в хасковската болница и там ще ви помогнат.Много са хората отишли с такси на лекар и ги изкарват с катафалката.А що става дума за кръстовището там и за злополучната нощ,има камери които уж работят,никои не си направи труда да свали записите и да видят наистина какво се случва.За момичето няма какво да кажа,бързо възстановяване.
    • 22
      12
      123456
      4 -1
      23:13, 9 яну 2020
      Хасковското АГ е за закриване.Едните пенсионери,другите трудно говорещи официалния език в държавата.Поне са я приели,а мен ме върнаха с кръвоизлив и ходих в Пловдив,даже и линейка не ми предложиха,да не говорим за медицинско лице в линейката.Да им се връща на децата,да видят какво е.
    Последни новини