От х:

Днес в x:

"Дали Борисов лъже?" Слави направи едни елементарни сметки за "Турски/Балкански поток"

В петък Бойко Борисов отново каза, че строим по 5 км на ден от "Балкански поток". Първо, да отбележим какво е това "Балкански поток" - това е уникално наименование на Бойко Борисов и на българското правителство.

Всъщност "Балкански поток" е сухопътното продължение на газопровода "Турски поток" през България. После този газопровод минава през Сърбия и стига до Унгария. В Турция той е "Турски поток", в България е "Балкански поток", а после пак става "Турски поток" в Сърбия и "Турски поток" в Унгария. Защо Бойко Борисов го нарича "Балкански поток" - нямам представа.

Зложелатели, които искат да клатят стабилността, биха казали, че това е така, за да надхитрим правилата на Европейския съюз и да си нямаме проблеми с Щатите. Защото САЩ вече наложиха санкции на изпълнителите на проекта "Турски поток", пише Слави Трифонов в социалната мрежа Facebook:

Сега да видим дали наистина се строи по 5 км на ден, както твърди Бойко Борисов.

Българското трасе на "Турски поток" се строи от саудитския консорциум "Аркад". Договорът с този консорциум влезе в сила на 18 септември миналата година и България ще плати над 2 млрд. лева за изпълнението му.

Трасето, което трябва да бъде изградено на наша територия е 485 км.

На 21 октомври миналата година Бойко Борисов заявява, че се строи по 3 км на ден.

След като руският президент Путин индиректно му се скара, че България умишлено бави строителството, Бойко Борисов изведнъж заяви, че строим по 5 км на ден.

Това изказване Борисов направи на 4 декември пред Цветанка Ризова.

Този петък, кръжейки с хеликоптер над трасето край Плевенско, Борисов отново заяви, че строим по 5 км на ден и че ще сме готови със строежа до 13 юни.

Сега да направим едни елементарни сметки:

Ако от 18 септември до 3 декември са строени по 3 км, трябва да са построени 231 км.

Ако от 4 декември до днес се строят по 5 км, трябва да са построени още 170 км.

Тоест - до днес трябва да са построени 401 км. И да остават само 84 км.

С други думи - ако Борисов казва истината, то България ще завърши строежа на 485-километровото трасе само след 17 дни - на 23 януари. Защо тогава Борисов твърди, че ще сме готови на 13 юни? Ще ви кажа защо - защото не се строи нито по 3, нито по 5 км на ден. Това показват простите сметки.

Още една сметка - ако от 4 декември наистина се строи по 5 километра на ден, както твърди Борисов, то до 13 юни България ще е построила 965 км. При нужни 485 км.

Към тия 965 километра обаче трябва да добавим и онези 231 км от септември до декември, когато се е строяло по 3 км. Така излиза, че до 13 юни ще имаме тръбопровод от 1196 км. А пак да ви кажа - трябва да се изгради газопровод от 485 км. Видимо премиерът Бойко Борисов лъже, а ако приемем, че той не лъже – значи тръбата не се строи направо, а се строи на зиг-заг.

Последна сметка – по договор консорциумът "Аркад" трябва да изпълни проекта за 615 календарни дни. Ако през целия срок консорциумът строи по 3 и 5 км на ден, България ще разполага с тръбопровод от близо 3000 км. Представяте ли си? Това пак е възможно само в един случай - ако тайно вечер строим газопровода и в Турция, Сърбия и Унгария, без турците, сърбите и унгарците да знаят.

Дали министър-председателят лъже? Ами, разбира се. Вие защо му вярвате?

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Сл
    Славчо
    28 -2
    14:17, 7 яну 2020
    ББойко действително е уникален случай в България а може би и Европа Той си лъже разхожда се с джипа дрънка наляво и надясно и си живее момчето А ние ние го гледаме че ни баламосва усмихваме се кефим му се на дивотиите но ----но пак го избираме за да се кефим
  • 2
    Si
    SIC
    18 -3
    18:16, 7 яну 2020
    Боко е психопат, не го ли разбрахте за всичките години, през които осира страната ?
  • 3
    Славун да извади почивните дни и празниците После... Виж коментара
  • 4
    Ар
    АРСЕН ЛЮПЕН
    4 0
    09:35, 9 яну 2020
    Боко е лъжец от класа,само не знам така ли се е родил или се е усъвършенствал впоследствие през мутренските се години.Определено тъмно зеления му електорат изпитва завист от висините които е достигнал в казването на лъжи.
  • 5
    Dd
    dd
    1 0
    18:18, 16 яну 2020
    Борисов трява да лежи в затвора за държавна измяна.Той подари кранчето на Ердоган.Дали му е обещал вила на Босфора?

Още новини

Последни новини