От х:

Днес в x:

Григор Димитров: През новия сезон ще се грижа повече за себе си и не смятам да прибързвам

    Ще се грижа повече за себе си през новия сезон и няма да прибързвам. Това заяви бившият №3 в света Григор Димитров в намеренията си да се върне на върха в тениса, цитиран от Straitstimes.

    28-годишният българин още не е забравил контузията на рамото си, с която се бори миналата година и още в началото на сезона го остави далеч от най-добрите. След това обаче той се върна в действие и стигна до полуфиналите на US Open и Париж Мастърс. Така, че през този сезон Григор няма да прибързва и да участва в много турнири в началото на 2020 година."Няма да се насилвам да играя прекалено много турнири в началото и наистина ще се грижа за тялото си. Това е номер едно.", каза Димитров, който вече е на 20 място в световната ранглиста.

    Хасковлията заяви, че 2019 г., в която не успя да спечели титла, е била за него „голямо пътешествие“. "Ще бъде една година, която ще помня до края на живота си", каза той в Сидни преди откриването на турнира за Купата на ATP- подгряването му за Големия шлем на Australian Open.

    "Да, тялото ми се чувства доста добре в момента. Все още обаче наблюдавам много от работата си, много от това, през което преминавам. Смятам, че вървя в правилната посока. Не бързам, което е хубаво.“, каза още Григор.

    Той не само играе за България на Купата на АТР, но е и играещ капитан на отбора- ново преживяване, което му харесва. "Това е предизвикателство, без съмнение", каза той и добави: "Винаги е било моя мечта да играя от другия край. Мисля, че да си треньор не е лесно. Не знам дали ще бъда добър треньор. Мога да споделя само опита си и вижданията си с момчетата.“, коментира тенис ракета № 1 на България.

    Купата на ATP, която стартира в петък, включва 24 нации, разделени на шест групи в Сидни, Бризбейн и Пърт, като осем от тях излизат от кръговата игра, за да се състезават във фазата на нокаут.

    Димитър Кузманов открива играта за тима на България в мач срещу Камерън Нори на 3 януари в Сидни.

    Двубоят между вторите ракети на двете страни в турнира ще започне в 8.30 ч. българско време, а след 10 ч. на корта излиза топ тенисистът ни Григор Димитров срещу водещия състезател на британците Даниел Еванс.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Бъ
      бъззз
      9 -16
      11:53, 2 яну 2020
      Досега за кого се грижеше?! Само за себе си. Взе... Виж коментара
      • Аз
        Аз
        12 -8
        14:30, 2 яну 2020
        Колкото,до парите от държавата и федерация,никак не е вярно.Изказвайте се по подготвени и без злоба,ако обичате!По скоро ние сме му длъжници,за удоволствиятя,които ни доставя и рекламата на страната ни.
    • 2
      Гр
      Грижи се само за себе си!
      14 -2
      12:47, 2 яну 2020
      И всички му се радват...Браво!
    • 3
      Те
      Тенис фен
      15 -5
      14:22, 2 яну 2020
      Браво, Григор! Научил си от уроците на живота, че здравето е най-голямото богатство и преживяното страдание ни прави по-мъдри. Благодаря, че те има, българско момче. Не спирай да ни радваш не само с успехите си на корта, а с всички твои творчески и благотворителни проекти. Смело напред в новото начинание и предизвикателство да бъдеш най-младия играещ капитан на българския отбор в Сидни. Късмет и много още победи през Новата 2020 година! Бъди здрав, щастлив, успешен и благословен!
    Последни новини