От х:

Днес в x:

Задържаха ветерани от спецчастите на ФСБ за разстрел на бизнесмени в Москва

Трима ветерани от специалните части на ФСБ са задържани по обвинения в убийства на московски бизнесмени през 2008 и 2012 година. Това съобщава Lentа.ru, като цитира източник от органите.

Според източника ветераните са били задържани в Москва, Московска и Владимировска области по време на съвместна операция на Следствения комитет, Руската гвардия, както и на специалните сили на МВР и ФСБ. Общо шест души са привлечени по делото, трима от които все още са със статут на свидетели.

Според разследващите преди повече от десет години единият от обвиняемите е създал престъпна група с цел незаконно обогатяване и привлекъл съучастници. Първото престъпление извършили през 2008 г. в Москва - застреляли бизнесмен в кола, в която имало голямо количество пари. В резултат на това самият бизнесмен и шофьорът му загинали. През 2012 г. те нападнали друг богат жител на столицата и му нанесли телесни повреди, от които той починал.

В зависимост от ролята на всеки от задържаните, те са обвинени в убийство на две или повече лица от организирана група, с користна цел, за да се укрие друго престъпление. Следствието иска арест на обвиняемите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини