От х:

Днес в x:

9 °C

21 души са в болница след обгазяване на Рождественска меса във Франция

21 души са в болница след отравяне с изпарения от въглероден двуокис по време на Рождественска меса в църквата на департамента Уаза в Северна Франция. За това съобщи вестник Le Figaro в сряда, 25 декември, пише News.bg.

"19 души са в средно тежко състояние, бяха приети в болниците в Компен, Крее, Нуайон и Санлис. Още двама са в най-тежко състояние. Една жена е в болницата на град Гарш. Други са в барокамери в университетската клиника Лиля", се казва в съобщението.

Причината за разпространението на въглеродния двуокис още не е установена. Прокуратурата започна разследване. Правоохранителните органи изясняват дали е допусната небрежност или става дума за неизправност на оборудването, в частност - на газов котлон.

Отбелязва се, че инцидентът е станал във вторник вечерта. В църквата са били около 150 души. Няколко от тях са почувствали болки в главата. На местопроизшествието са пристигнали представители на службата за извънредни ситуации и са измерили нивото на въглеродния двуокис. 

През април 2019 г. четирима обитатели на старчески дом "Ла Шенре" във френския Лерм починаха от хранително отравяне. 22 обитатели на старческия дом се почувстваха зле.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини