От х:

Днес в x:

Ердоган обещава да увеличи военната подкрепа за Либия, ако се наложи

Турция ще увеличи военната си подкрепа за международно признатото правителство на Либия, ако е необходимо, и ще направи оценка на наземните, въздушните и морските възможности, заяви президентът Реджеш Ердоган в неделя, съобщава "Ройтерс".

Анкара заяви по-рано, че може да изпрати войски в Либия, ако правителството на Сарадж отправи такова искане. Двете държави също подписаха споразумение за морските граници, което разгневи Гърция.

Говорейки на събитие в северната провинция Кокаели, Ердоган обясни, че Турция "абсолютно" няма да се откаже от двете споразумения, подписани с Либия.

"Ако е необходимо, ще засилим военния аспект на нашата подкрепа за Либия. Ще оценим всички възможности, налични както на сушата, в морето, така и във въздуха", заяви Ердоган на церемония по пускането на подводницата "Пири Рейс" във военната корабостроителница Гюлкук в северозападна Турция, съобщава ТАСС.

"Турция няма да се откаже от действия в Сирия и няма да ограничи прилагането на меморандуми с Либия. Меморандумите за разбирателство с Либия не противоречат на турския закон и международното право. Те се основават на карти, изготвени преди около 10 години".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини