От х:

Днес в x:

Награди за 10 приятели на природата от РИОСВ-Хасково

    10 приятели на природата бяха отличени от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Хасково. Награди получиха училища, детски градини, общини и доброволци за принос в опазването на околната среда и развитието на екологичното възпитание на подрастващите.

    Отличието се присъжда за девета поредна година още за активно участие в организираните от МОСВ и РИОСВ кампании и инициативи, както и за реализирани през годината дейности за повишаване на екологичната култура на децата в региона.
    Тази година са отличени: Екоклуб „Приятели на природата“ от 3-ти „В“ клас на ОУ „Свети Климент Охридски“ в Хасково с класен ръководител Мина Соколова, "Екорерусрс Харманли", ДГ "Ален мак"- Харманли, Туристически информационен център-Ивайловград, ОП „Младежки център"-Хасково, 3-ти "Д" клас с класен ръководител Боряна Петрова от ОУ "Алеко Константинов"-Димитровград, ПЕГ "Д-р Иван Богоров"-Димитровград, ПМГ "Иван Вазов"-Димитровград, Община Момчилград и Стефан Аврамов - учител и природозащитник.

    Всички те получиха грамоти „Приятел на природата“, стенни часовници, топки, календари, информационно-образователни материали.

    Преди награждаването беше представена презентация за информационно-образователните дейности на РИОСВ през годината. Празникът завърши с музикална програма с участието на вокална група „Зора-Зорничка“ с ръководител Иванка Топузова.

    В заседателната зала на Регионалната екоинспекция беше подредена малка фотоизложба, показваща моменти от проведени екоинициативи в региона.

    На събитието присъства зам.-областният управител на Хасково Митко Петров.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини