От х:

Днес в x:

Даниел Русев мечтае да живее в по-цветно Хасково

    Младият художник Даниел Русев откри 10-та си изложба на именния си ден.

    Подредил е платната си в Младежкия център в Хасково, където той води школата по изобразително изкуство „Дъга".

    За първи път Русев показва в самостоятелна изложба пейзажи. Публиката разпозна в картините му-малсо, пасетел, акрил и любимия на автора акварел, емблематични места от града.

    „Радвам се да представя последната си изложба не къде да е, а точно в Младежкия център в Хасково, защото тук се чувствам като у дома си“, каза при откриването пред гостите си Даниел Русев.

    За да го подкрепят от София дойдоха и негови колежки от класа на проф. Николай Майсторов в НБУ.

    „Картини от Хасково“ е една изложба, в която авторът описва своя роден град- такъв, какъвто го вижда, но и такъв, какъвто мечтае да бъде.

    „Тук е мястото, където съм роден, израснал, където работя и се развивам. С малко повече фантазия и въображение Хасково може да заприлича на Париж, защото е прекрасно място. Мечтая да живея в град, който е по-цветен, с по-цветни хора, в по-цветни тонове и по-слънчев.“

    Пропусналите да присъстват на откриването на изложбата, могат да видят картините на цветния роден град през очите на Даниел Русев и в следващите дни.

    Освен пример за своите възпитаниците от школите "Дъга" и "Пастело", Даниел Русев е посланик и на хасковската култура по света. В момента негова картина е част от изложението на първата олимпиада за акварел в Индия.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини