От х:

Днес в x:

535 участници в Националния фестивал на коледната и новогодишната песен

    Националният фестивал на коледната и новогодишната песен, който е единствен не само в България, но и в Европа, беше открит днес в Младежкия център в Хасково. Стартът дадоха домакините - Концертна формация на Детски хор “Орфей”  с диригент Елена  Цветкова с една от новите авторски песни “Зима иде” по музика на Юлиян Слабаков и по текст на хасковлийката Румяна Христова.  В рамките на форума ще се излъчи песен победител на публиката и на хоровите диригенти.

    В началото на форума беше открита изложба. Темата на рисунките е също свързана с празничните любими песни. В „Рисувам коледна песен“ участват над 100 работи на млади художници от Хасково и страната.

    А през следващите два дни Хасково ще е домакин на майсторските изпълнения на най-добрите коледни формации в страната от Свиленград, Пловдив, Бургас, Свищов, Пловдив, София и Балчик.

    В тазгодишното четвърто издание на хоровия форум участват 535 хористи, включени в два женски, два смесени и седем детски хора.

    Фестивалът се организира от Младежкият център и сдружение „Орфей 1977“ – Хасково с подкрепата на община Хасково, Туристически център – Хасково и фирми.

    За първи път в историята на фестивала заедно ще пеят около 300 деца. Тяхното изпълнение ще съпровожда хасковският камерен оркестър с диригент Цанислав Петков.

    Сред официалните гости ще бъдат композиторите Стоян Бабеков и Славил Димитров – Председател на Български хоров съюз.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Хо
      хорист
      2 -7
      20:06, 13 дек 2019
      Пир по време на чума! Виж коментара
    • 2
      **
      ***
      0 0
      00:11, 15 дек 2019
      Много неуместен коментар!
      Посрещаме най-светлия християнски празник!
      Траурни одежди да облечем?!
      😠😠😠
    Последни новини