От х:

Днес в x:

"ЮТюб" въвежда по-строги правила за допустимо съдържание на видеоклиповете

"ЮТюб" (YouTube) обяви по-строги правила за допустимо съдържание на поместваните видеоклипове, като вече ще се трие съдържание с прикрити заплахи, обиди, и тормоз на расов и полов признак и сексуална ориентация, предадоха "Франс прес" и ТАСС.

"Повече няма да допускаме злонамерено съдържание, което оскърбява някого за негови лични отличителни черти като раса или сексуална ориентация, както и такова, в което се разкрива лична информация. Това се отнася за всички, както за обикновени потребители, така и за създателите на съдържание и политическите представители. Правилата ни вече забраняват не само явните заплахи, но и завоалираните и подразбиращите се", каза вицепрезидентът на филиала на "Гугъл" (Google) Мат Халприн.

Повече няма да се допуска например съдържание, в която се борави с оръжие, докато се говори за някой човек или се поставя лицето му върху запис от видеоигра с насилие.

Освен триене на съдържание при многократни нарушения може да се приложи и демонетизиране на създателите на съдържание, което ще ограничи или премахне приходите им от "ЮТюб" чрез забрана на платени реклами във видеоклиповете им.

По-строгите правила се отнасят и за коментарите под видеоклиповете. Платформата съобщи, че само през третото тримесечие на тази година е изтрила над 16 милиона коментари, съдържащи някаква форма на тормоз, и с въвеждането на новите правила очаква тази бройка да нарасне през следващите тримесечия.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини