От х:

Днес в x:

Край "Арапя" се строи и няма законово основание строежът да бъде спрян

Трябва да се приключи с обсесията, че всичко което се строи на морето, е незаконно. Ако нещо е извън закона, то няма да се случва. Това заяви кметът на Царево Георги Лапчев пред bTV по повод възобновения строеж на вилно селище в боровата горичка край къмпинг "Арапя".

 

Проектът беше спрян в началото на годината след проверка на строителния контрол, но усилена работа тече през последните дни. Положени и готови са основите на някои от къщите.

Общо трябва да се построят 23 двуетажни и едноетажни къщи.

След възобновяването на строежа не е издадено ново разрешително, а е подновено старото, което обаче е за голям хотелски комплекс, а не за отделни къщи. Освен това община Царево няма общ устройствен план.

За "Тази сутрин" Лапчев обясни, че проектът е бил спрян, защото не е бил спазен плана за обезопасяване на обекта. След изпълнени проверки на строителния контрол и изпълняване на задълженията на строителя, кметът на Царево смята, че няма законово основание строителството да не продължи.

По думите му фактът, че общината няма общ устройствен план, не пречи да бъдат издавани разрешителни за строеж. Според него именно липсата на устройствения план е голямата болка на общините.

Георги Лапчев обясни, че не вижда незаконни действия относно строежа край "Арапя" и подчерта, че цялата информация е записана и представена в документи.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини