От х:

Днес в x:

Отпускат нови 300 000лв за довършване ремонта на професионалната гимназия в Димитровград

Нови 300 000лв. за ремонта на Професионалната гимназия "Проф.д-р Асен Златаров" ще отпусне Министерство на образованието.

Това стана ясно вчера след проведени разговори между кмета на община Димитровград Иво Димов и министъра на образованието Красимир Вълчев по време на Встъпителния форум на НСОРБ, в който и двамата участваха.

Миналия декември по настояване на кмета на общината министерството отпусна първия транш от 300 хил.лв., а в средата на тази година с още 300 хил.лв. финансира  ремонта на учебното заведение, което е държавна собственост.

До момента е направена фасадата, покрива и нова отоплителна инсталация. Предстои да бъде извършен вътрешен ремонт на стаите, с което напълно ще бъде обновена сградата на Професионалната гимназия в Димитровград.

Очаква се в края на месец януари 2020г. министър Вълчев да посети Димитровград и да се срещне с учители, директори и други представители на образователната сфера в градa.

 

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ра
    Рали
    2 0
    14:05, 13 дек 2019
    Де да можеха да възстановят и работилниците, където учениците можеха да усвоят и умения и дори занаят.Сигурно всичко е "приватизирано" и опразнено .
  • 2
    Фи
    Фирма изпълнител
    2 0
    20:25, 13 дек 2019
    Минус 20%

Още новини

Последни новини