От х:

Днес в x:

Отбор по бадминтон от Езиковата заминава на Световно, подпомагат го с благотворителност

    Благотворителен коледен базар организираха ученици от Езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково. Възпитаниците на школото са изложили десетки сувенири в една от дървените къщички в центъра на областния град, до входа за Регионалния исторически музей и до Регионалната библиотека "Христо Смирненски".

    Инициативата на гимназистите започна от днес. Посетителите бяха посрещани от двама десетокласници - Джеймс Владимиров и Борислава Разцветникова от Ученическия съвет.

    На масата бяха изложени календари със снимки на картини, рисувани от учениците на школото, тефтерчета ръчна изработка, картички от училищния Клуб по фотография, коледни сувенири, гривни.

    Всеки от артикулите има начална цена, но посетителите могат да оставят и по-голяма сума. Събраните средства от акцията ще бъдат използвани за няколко цели - за провеждане на фашинга, за подпомагане на отбора по бадминтон от Езиковата гимназия, който е класиран за участие в Световното първенство за ученици, за Клуба по дебати, който също ходи по много състезания, както и за Ученическия съвет, обясниха гимназистите.

    Благотворителната инициатива продължава до 20 декември, в интервала от 11:30 до 18:30 часа.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини