От х:

Днес в x:

4 въглехидратни храни, с които може да отслабнете

Нисковъглехидратното хранене става все по-популярно. Картофи, ориз, тестени изделия, захар, са основните неща, от които много хора се ограничават, за да влязат във форма. Въпреки това, трябва да знаят, че организмът им има нужда от някои въглехидрати, за да бъде здрав.

Не всички храни, богати на въглехидрати, водят до напълняване. Има една група, от които мозъкът се нуждае. Те засищат, предпазват от сърцето, помагат при диабет и инсулинова резистентност, освен това могат да насърчат процеса на отслабване.

Основното, което трябва да знаете, е да замените рафинираните въглехидрати с по-бавните, непреработени, които са богати на фибри.

Ето четири храни с полезни въглехидрати, които може да включите в менюто си, ако искате да отслабнете:

1. Киноа

Сигурно сте чували фразата: „Баба ти едно време само киноа е яла“, но истината е, че в миналото храната е била много по-чиста от сега. В момента киноата може да се определи като здравословен кускус, който става за консумация както от деца, така и от възрастни.

В една купичка сварена киноа има близо 2 грама фибри, които зареждат тялото с енергия и предотвратяват преяждането. При това са богати на протеини и могат да заменят тестените макарони за закуска.

3. Ечемик

Едно от варивата, което може да ядете за закуска. Той е богат на разтворими фибри, които засилват метаболизма, а това е предпоставка за отслабване. Освен това е пълен с калий и други полезни минерали, които също допринасят за свалянето на излишните килограми.

Според някои проучвания, цитирани от HealthLine, консумацията на ечемик, който се смята за полезен въглехидрат, намалява холестерола и помага за свиване на талията.

4. Овесени ядки

Те не са любими на много хора, но са много по-полезни от макароните, които са високовъглехидратна бомба. Консумацията им може да помогне за намаляване на мазнините в областта на корема.

Овесените ядки дават на тялото повече енергия, намаляват риска от високо кръвно налягане, а фибрите в тях подпомагат работата на храносмилателната система.

Източник: Tialoto

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини