От х:

Днес в x:

-2 °C

Инициативата "Капачки за бъдеще": Българи, искате ли да събирате и бутилки, не само капачки?

  Само за 2019 година са осигурени 19 кувьоза за недоносени дечица и са събрани 190 тона пластмаса, от планираните 

  Организаторите на кампанията „Капачки за бъдеще“, които събират пластмасовите тапи за да даряват кувьози на малки общински болници в цялата страна, обявиха кампания за събиране не само на капачките, но и на самите бутилки от ПВЦ. Това те обявиха в страницата си във фейсбук: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/ , като обясниха, че правят допитване до всички, дали биха се включили в подобна благотворителна инициатива, изискваща обаче много повече усилия, средства и организация.

  Така те отговарят на стотици хиляди въпроси от цялата страна, защо се прави организация само за събиране на капачки.

  „Това е въпрос, който сме получавали толкова много пъти, че ако някой ни даваше по 1ст. за всеки въпрос, отдавна щяхме да сме подменили ВСИЧКОТО болнично оборудване не само в България, ама и в Сърбия, Гърция и Македония.“, обясняват инициаторите на кампанията.

  Причината е, че в сравнение с капачките, събирането на бутилки е значително по-сложно за хората, както и за самите организатори на кампанията, а транспортът е в пъти по-скъп-основно заради по-големия обем, който бутилките заемат при едни и същи килограми на събраната пластмаса.

  „И в същото време нито за миг не сме спирали да мислим и да търсим възможности да добавим бутилките, и да направим кампания и за тях!“, казват от „Капачки за бъдеще“ и обявяват допитване в страницата си, дали и как хора и фирми биха се включили в подобна организация.

  „Ако направим кампания и за бутилките - ще събирате ли пластмасови бутилки? Ако имате желание и възможност- пишете ни и ако искате - тагнете един или повече приятели, които също биха се включили!“, приозвават доброволците от кампанията, осигурила само за 2019г -19 кувьоза и оборудване на болници в цялата страна, като инициативата има освен благотворителен и екологичен ефект, защото това е станало възможно чрез събираните 190 тона пластмасови капачки.

  "Благодарим предварително на всеки коментирал и за всяка помощ, пищат организаторите и обещават, че ще продължават да търсят възможности за решаване на повече проблеми в здравеопазването и опазването  на природата, като призовават хората да коментират и пишат тук: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/

  СмолянБГвести
   

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 24.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще работите по идеите си, оставяйки зад себе си всичко, което не стои на дневен ред. Ще се почувствате добре и от вниманието и подкрепата на специални за вас хора. В домашна обстановка ще обсъждате семейните дела и заедно ще планирате бъдещите си планове. Денят е специален за влюбените, изненадайте приятно любимия си човек.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С навременните си решения и действия ще ускорите работата си по приключване на семеен или друг важен за вас въпрос. Имате опит с подобни натоварвания, но умората няма да ви подмине. Съветите и подкрепата ви са нужни на много хора, най-вече на близките ви, за това не допускайте здравословните проблеми да ви повалят на легло, вземете мерки.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Самостоятелната ви работа и всичко, свързано с нея е на път да ви донесе очакваните придобивки. Деловите контакти ще ви позволят да напреднете в дейността си, приятелите също ще са налице, в случай, че ви потрябват. Очертава се ползотворен ден за повечето от вас. Подкрепете благотворително подета инициатива.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Има какво да събужда у вас недоволство, както в служебен план, така и в личните ви дела. Професионалното ви отношение към работата не винаги съвпада с представите на другите за нея и това води до разногласия. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно, за да не ви създават излишно напрежение.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Вслушвайте се във вътрешните си усещания и няма да останете подведени. Водени от интересите си ще предприемете стъпки в тяхна защита, което включва и среща с нови партньори. Не бързайте да поставяте условия, внимателно изслушайте аргументите на другата страна и тогава вземете решение за себе си.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В подкрепа на намеренията си да загърбите миналото, което ви носи тревоги, ще търсите нови източници на вдъхновение. Със силното присъствие на някой специален за вас човек ще подобрите самочувствието и настроението си. Заедно ще се чувствате добре, а защо не и нещо повече?
  24 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нужни са компромиси. Към партньора си сте в позиция да изпълнявате желанията му, и то по ваша причина. Денят ще е разнообразен на събития. От вас зависи дали ще го направите интересен и приятен. Деловите проблеми ще ви потърсят за да внесете повече яснота в отношенията си.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Изясняване на спорни въпроси ще ви поставят в условия да вземете бързи решения. Отхвърляйки деликатната част от работата си, ще помислите за по-приятни занимания, без да пренебрегвате задълженията си. Финансовите ви дела търпят развитие, за повечето в положителна посока.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви е зареден с много напрежение, затова се опитайте да релаксирате. Спокойно посрещнете всяко предизвикателство и отвърнете с хладнокръвие и усмивка. Това ще дестабилизира отсрещната страна.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако попаднете в ситуация, в която е най-добре да не вземате страна, по-добре си тръгнете. Нямате нужда от допълнителен стрес. За някои пламъчето на любовта ще заискри и ще видите, че света около вас съвсем не е лош. Отдайте се на чувствата си без да анализирате и пресмятате.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  24 яну 2020
  Последни новини