От х:

Днес в x:

Инициативата "Капачки за бъдеще": Българи, искате ли да събирате и бутилки, не само капачки?

    Само за 2019 година са осигурени 19 кувьоза за недоносени дечица и са събрани 190 тона пластмаса, от планираните 

    Организаторите на кампанията „Капачки за бъдеще“, които събират пластмасовите тапи за да даряват кувьози на малки общински болници в цялата страна, обявиха кампания за събиране не само на капачките, но и на самите бутилки от ПВЦ. Това те обявиха в страницата си във фейсбук: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/ , като обясниха, че правят допитване до всички, дали биха се включили в подобна благотворителна инициатива, изискваща обаче много повече усилия, средства и организация.

    Така те отговарят на стотици хиляди въпроси от цялата страна, защо се прави организация само за събиране на капачки.

    „Това е въпрос, който сме получавали толкова много пъти, че ако някой ни даваше по 1ст. за всеки въпрос, отдавна щяхме да сме подменили ВСИЧКОТО болнично оборудване не само в България, ама и в Сърбия, Гърция и Македония.“, обясняват инициаторите на кампанията.

    Причината е, че в сравнение с капачките, събирането на бутилки е значително по-сложно за хората, както и за самите организатори на кампанията, а транспортът е в пъти по-скъп-основно заради по-големия обем, който бутилките заемат при едни и същи килограми на събраната пластмаса.

    „И в същото време нито за миг не сме спирали да мислим и да търсим възможности да добавим бутилките, и да направим кампания и за тях!“, казват от „Капачки за бъдеще“ и обявяват допитване в страницата си, дали и как хора и фирми биха се включили в подобна организация.

    „Ако направим кампания и за бутилките - ще събирате ли пластмасови бутилки? Ако имате желание и възможност- пишете ни и ако искате - тагнете един или повече приятели, които също биха се включили!“, приозвават доброволците от кампанията, осигурила само за 2019г -19 кувьоза и оборудване на болници в цялата страна, като инициативата има освен благотворителен и екологичен ефект, защото това е станало възможно чрез събираните 190 тона пластмасови капачки.

    "Благодарим предварително на всеки коментирал и за всяка помощ, пищат организаторите и обещават, че ще продължават да търсят възможности за решаване на повече проблеми в здравеопазването и опазването  на природата, като призовават хората да коментират и пишат тук: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/

    СмолянБГвести
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини