От х:

Днес в x:

Прокуратурата в Асеновград привлече като обвиняеми двама за кражба на 20 бона от супермаркет

Районната прокуратура привлече като обвиняеми К.П. на 45 г. и С.Г. на 57 г. за това, че на 2 декември в Асеновград, като се сговорили предварително помежду си и в немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, чрез използване на МПС – лек автомобил Нисан, и чрез използване на техническо средство - метален лост, тип "кози крак", са отнели чужди движими вещи – сумата от 20 000 лева и цигари, от различни марки, на стойност около 1 000 лева, от владението на супермаркет – престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 3,4,5 във вр. Чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че в първите часове на 2 декември, обвиняемите се придвижили с Нисан от Пловдив до Асеновград. Преди това те няколко пъти оглеждали магазина, за да направят план за кражбата.

Събраните доказателства сочат, че през нощта двамата отворили прозорец с помощта на техническото средство, обезвредили камерите за видеонаблюдение и отнели от метална каса 20 000 лева, както и цигари. След това напуснали помещението, качили се в автомобила и през обходни пътища се прибрали в Пловдив. Мъжете са задържани от полицията към 11 ч. същия ден.

Направени са шест претърсвания и изземвания в жилище, автомобил, магазин и гаражи в Пловдив, като част от отнетите пари са открити, както и от цигарите.

Двамата обвиняеми са осъждани.

По делото са разпитани свидетели, изготвена е трасологична експертиза и се извършват други процесуално-следствени действия.

К.П. и С.Г. са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 5 декември, прокуратурата в Асеновград ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини