От х:

Днес в x:

Трио "Violons Barbares" гостува за първи път в Хасково с концерт

По покана на община Хасково за първи път в Хасково гостуват Violons Barbares, съобщиха от кметството. В превод от френски „Варварски цигулки“ - трио създадено в Страсбург. В групата влизат българин, монголец и французин – изключителни музиканти, които правят виртуозни композиции с модерни и етно-мотиви. За първи път хасковската публика ще има възможност да чуе уникални авторски песни и обработки от българския и монголския фолклор.

Основоположник на триото е гъдуларя Димитър Гугов, който от години живее, твори и дирижира във Франция. Пред хасковска публика тримата виртуози ще изпълнят песни от сърцевината на Монголия чрез гърлено пеене и пронизващи звуци на конеглава цигулка – всичко това в изпълнение на Енхжаргал Дандарваанчиг – Епи. Третият член на „Варварски цигулки” е перкусионистът Фабиен Гуйо. Той представя необичайна комбинация от класически и етно перкусии.

Варварските цигулки очакват хасковската публика на сцената на театър „Иван Димов“ на 6 декември 2019 г. от 19:00 часа. Концертът е част от празничната програма на община Хасково по повод настъпващите коледни и новогодишни празници. Входът е свободен.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини