От х:

Днес в x:

Теодора Димова представя новия си роман "Поразените" в Хасково

Писателят и драматург Теодора Димова ще представи новия си роман "Поразените" в Хасково.

Авторката ще гостува в читалня №1 на Регионалната библиотека Христо Смирненски на 5 декември от 17 часа по покана на председателя на хасковското Сдружение за култура Димитър Шалапатов. Слово ще произнесе Митко Новков.

Романът "Поразените" ни връща към един от тъмните периоди в българската история - непосредствено след събитията от 9 септември 1944 г., когато мнозина са поразени от тоталитарния режим, установил се чрез съветската окупация след преврата.

Теодора Димова родена през 1960 г. в София в семейството на писателя Димитър Димов. Била е журналист, преводач, преподавател по английски. В настоящето работи в редакция „Радиотеатър“ на БНР.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Аг
    агент Димитър
    10 -6
    17:52, 3 дек 2019
    Каква писателка е Теодора Димова? Някой опитвал ли се е да я чете. Не вярвам дори хората от сдружението на Шалапатов да са го нправили. За самия Шалапатов е сигурно, че не я е чел както не е чел Владимир Зарев и другите дейци , които представят по негова инициатива. Просто няма време за четене човека. Може би единствено критикът Митко Новков е чел Теодора Димова, просто по необходимост.
    • Ко
      Колев
      6 -9
      18:36, 3 дек 2019
      И ти и всички дебили , сте поразени от годините на съветската окупация и установяване на комунистическата власт. Кой те пита, чел ли си или не?
    • Ив
      Иван
      3 0
      22:51, 3 дек 2019
      Агент З....в спри да зословиш по адрес на твоите приятели, ако въобще имаш такива.
  • 2
    Ма
    Манчо
    2 -1
    12:30, 4 дек 2019
    Жал ми е за тази жена която може би е със счупен врат защото си държи главата в областта на брадичката.сложете си **** госпожо.

Случаен виц

Последни новини