От х:

Днес в x:

Тракийки предадоха плетачески умения на млади етнографи

Изображение 1 от 6

    Тракийки предадоха плетачески умения на млади етнографи от Младежкия център в Хасково. Представителите на Школата с ръководител Нели Арнаудова осигуриха прежда. От нея възрастни и млади представителки на хасковското Тракийско дружество "Георги Сапунаров" и читалище "Тракия" изваяха пъстри плетива. В заниманията се включили Ася Македонска, Величка Михова, Златка Михайлова, Грозданка Караянева, Радка Илиева, Янка Примова и Анета Георгиева.

    Днес младежите от Школата по етнография получиха ръкоделията, които възнамеряват да предложат в благотворителен базар. Част от плетивата смятат да използват при възстановки на обичаи.

    Освен инициираната благородна кауза, младите етнографи заявиха готовност да усвоят позабравения занаят. Домакините и гостите се договориха за в бъдеще възрастните тракийки да предават уроци в школата.

    Ръководителят на школата Нели Арнаудова благодари на представителите на тракийската организация, че от години работят съвместно за запазване на българските традиции в опит да учат младите хора, които да предават своя опит и познания на следващите поколения. 

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини