От х:

Днес в x:

Джони Айв напусна кораба Ябълка

Легендата на Apple, изключителният индустриален дизайнер Джони Айв, вече не е част от Leadership страницата на Apple. Последното подсказва за края на дните му в Купертино. Айв започва работа в компанията през 1992, а четири години по-късно застава начело на дизайнерския екип.

Впоследствие Джони е "повишен" в ролята на Главен дизайн директор през 2015, което мнозина разтълкуваха като началото на края за него. Противно на очакванията обаче в края на 2017 беше обявено, че дизайнерът ще се върне към старите си ежедневни отговорности. Очевидно това не се е развило по най-добрия начин, като година и половина по-късно се очаква той да обяви напускането си във всеки момент.

Апропо, Apple ще бъде клиент на новата дизайнерска компания Loverfrom, която дизайнерът започна в сътрудничество с неговия дългогодишен приятел и колега Марк Нюсън.

"Apple ще продължи да разчита на таланта на Джони, като работи директно с него по ексклузивни проекти, заедно с брилянтния дизайнерски екип, който той изгради", сподели Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук. Софтуерният и хардуерният дизайн в компанията сега са отговорност на Джеф Уилямс.

Истината е, че адски много погледи оттук насетне ще бъдат насочени към Lovefrom. Айв и Нюсън имат много колаборации зад гърба си, като например Apple Watch, "Диамантения пръстен" за 250 хиляди долара или "Коледното дърво". Кой знае, с малко късмет може дори да станем свидетели на митичния дизайн на "Apple автомобила". Двамата винаги са критикували модерните дизайни на автомобилите, които рязко станаха доста актуална тема за обсъждане след анонса на Cybertruck на Tesla.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини