От х:

Днес в x:

25-годишен отива на съд за 5 телефонни измами

25-годишен мъж е предаден на съд за телефонни измами, съобщиха от прокуратурата.

Измамите са станали в периода от 1 март 2018 г. до 13 април 2018 г. в Хасково. Младият мъж е посочен и обвинен от Районна прокуратура-Хасково за помагач в реализирането на 5 телефонни измами - четири жени и един мъж. Потърпевшите са преметнати с общо от 35 893 лева, както и златни накити на стойност 4 969 лева. В случая обвиняемият действал като муле и трябвало да предаде парите и ценностите на други хора. Измамниците са действали по познатата схема "съдействие на полицията за залавяне на престъпници".

По делото е установено, че обвиняемият С.К. се съгласил да извършва куриерски услуги срещу заплащане в размер между 100 - 200 лева на курс, тъй като цялото му семейство било в изключително затруднено финансово състояние.

Обвиняемият е бил задържан на 5 септември 2018 г., а обвинителният акт е внесен в съда. Пострадалите лица са на възраст от 74 до 83 години. По делото са били разпитани свидетели, изготвени са експертизи. Щетите по делото са в размер на общо 40 862 лева и не са възстановени. Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение "подписка".

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини