От х:

Днес в x:

Румен Радев подписа указа за Иван Гешев

Подписах указ за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор. Това обяви президентът Румен Радев по време на специално изявление пред медиите.

Президентът припомни, че е върнал указа за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор заради процедурата. Изборът на обвинител номер едно трябвало да създава доверие, а не съмнения, според него. Повторното гласуване не върнало доверието на обществото. България ще просперира, когато започне да спазва законите, категоричен бе Румен Радев.

Българите очакват развръзка за корупцията по високите етажи на властта, подчерта държавният глава. Хората искали възмездие за КТБ, за апартамент гейт, за мобилните инсенератори. За Радев обществото е чувствително към процедурата за избор на главен прокурор. Той постави въпроса за отчетността на главния прокурор, която приключвала с неговия избор. Затова президентът започва широк обществен дебат за промени в Конституцията за отчетността на главния прокурор. От реформите в съдебната система зависи просперитета на нацията, заяви Радев.

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ma
    mafia
    5 -5
    13:56, 26 ное 2019
    И той е една мишка . . .
Последни новини