От х:

Днес в x:

Делегация на каймакамство Тавшанлъ е на работна визита в Кирково

Изображение 1 от 2

    Делегация, водена от Юксел Кара - каймакамин на Тавшанлъ, Област Кютахя, Турция, е на работна среща в Кирково.  Посещението е в рамките на европейския проект „Предоставяне на нови възможности“, в който НЧ „Никола Й. Вапцаров“ в Кирково и Kаймакамство Тавшанлъ са партньори.

    В турската делегация са и кметът на Община Тавшанлъ Мустафа Гюлер, който е от управляващата Партия на справедливостта и развитието на президента Реджеп Тайип Ердоган, както и председателят на Търговско-промишлена палата в Тавшанлъ Давут Ефе.

    По време на работното посещение, което ще продължи до петък, гостите от Турция посетиха архитектурни забележителности в Община Кирково. Утре  турската делегация ще се запознае на място с работния процес в търговските предприятия „Кирково“ ООД,  „Викинг – Т“ ООД и „Теклас - България“ ЕАД.

    Кметът на Община Тавшанлъ Мустафа Гюлер и кметът на Кирково Шинаси Сюлейман изразиха мнение, че двете общини имат намерение да продължат сътрудничеството в различни сфери.

    Целта на проекта „Предоставяне на нови възможности“ е да насърчи диалога и взаимодействието между местните власти и неправителствените организации по въпросите на социалната политика и укрепване на отношенията между турските и българските местни власти, засилване на сътрудничеството, както и постигане на целите за устойчиво развитие.

    Нахит Догу

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини