От х:

Днес в x:

Мария Габриел е избрана за първи вицепрезидент на Европейската народна партия

Българският еврокомисар Мария Габриел бе избрана за първи вицепрезидент на Европейската народна партия. Това се случи днес на Конгреса на ЕНП в Загреб, Хърватия, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

За Мария Габриел гласа си дадоха 442 делегати и по този начин тя събра най-много подкрепа в сравнение с останалите 9 заместници на новия президент Доналд Туск, се посочва в съобщението.

Мария Габриел е комисар за цифровата икономика и общество от юли 2017 г.

В следващия мандат на Европейската комисия 2019-2024 г. е посочена за комисар за иновациите и младежта. Тя ще ръководи политиките на ЕС, свързани с програмата "Хоризонт Европа", иновациите, научните изследвания, програмата "Еразъм +", образованието и културата.

През май 2009 година Мария Габриел е избрана за евродепутат от листата на ГЕРБ/ЕНП. Преизбрана е за евродепутат през 2014 година и става ръководител на българската делегация на ГЕРБ в ЕНП. От 2014 до 2017 година е заместник- председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент.

Два пъти е избирана за Евродепутат на годината: през 2016 г. в категория "Развитие" и през 2013 г. в категория "Равенство между половете".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ен
    ЕНП
    2 0
    17:38, 21 ное 2019
    Сексът върши чудеса.
Последни новини