От х:

Днес в x:

VW представи първия си универсален електромобил ID. Space Vizzion

Изображение 1 от 3

    Германската компания Volkswagen има традиция да представя повечето от новите си автомобили на събитието Volkswagen Group Night. Така стана и с електромобила ID. Space Vizzion, който компанията представи като кросоувър и универсален. Той бе показан един ден преди началото на автосалона в Лос Анджелис, който ще се състои в автомобилния музей Петерсън.

    VW обяви всички характеристики на своя нов електромобил. Ръководителят на американския офис на този производител Скот Кеог съобщи, че автомобилът Space Vizzion ще се произвежда в Чатануга, а неговите продажби ще стартират в САЩ през 2022 година.

    Дължината на новия универсален електромобил е 4,96 метра, а височината – 1,53 метра. Колелата на автомобила са 22-инчови. Обемът на багажника е 585 литра. Пробегът на Space Vizzion според WLTP цикъла е до 590 километра.

    Мощността на електродвигател на задната ос е 205 KW (275 конски сили) с въртящ момент 550 Nm. Мощността на електрическия двигател на предната ос е 75 KW (101 конски сили). Максималната скорост е ограничена до 175 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 5,4 секунди.

    Зареждането от зарядна станция с мощност 150 KW от нула до осемдесет процента става само за 30 минути. Продажбите на новия електромобил ще започнат през 2020 година, а VW може дотогава да промени някои характеристики преди началото на масовото производство. В анонса цените на различните модификации не бяха обявени.

    Източник: kaldata

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини